Το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. και το Βρετανικό Συμβούλιο, …

διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Το Επιχειρηματικό Μουσείο: Στρατηγικές και μοντέλα ανάπτυξης και χρηματοδότησης μη κερδοσκοπικών οργανισμών». Στόχος της επιστημονικής αυτής συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων σε δύο κρίσιμους τομείς ενδιαφέροντος της μουσειακής κοινότητας και των μη-κερδοσκοπικών οργανισμών, ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης: τις στρατηγικές ανάπτυξης και αποτελεσματικής προώθησης προγραμμάτων ώστε τα μουσεία και οι πολιτιστικοί οργανισμοί γενικότερα να προσελκύσουν το κοινό τους και την ανεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης ώστε να εξασφαλίσουν την οικονομική τους αυτάρκεια και βιωσιμότητα.

Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο Ράιαν Φρεντς, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων του Γουόκερ Αρτ Σέντερ, o Τζέιμς Ρ. Χάκνυ, Ειδικός Χορηγιών για Μουσεία της εταιρείας συμβούλων Αλεξάντερ Χας, και η Μαριάν Ρανς, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων του Μουσείου Επιστήμης του Λονδίνου.  Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επίσης ομιλία της Αλεξάνδρας Πάλλη, Γραμματέως του Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καθώς και δυο παρουσιάσεις μέσω διαδικτύου για την Προσέλκυση Εθελοντών και την Ψηφιακή Φιλανθρωπία.  Διευθυντές και εκπρόσωποι σημαντικών μουσείων, πολιτιστικών και μη-κερδοσκοπικών οργανισμών της Ελλάδας θα συμμετέχουν με σύντομες παρεμβάσεις για τις προοπτικές του χώρου.

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνέχεια του επιτυχημένου συνεδρίου «Το Δικτυωμένο Μουσείο» για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα προγράμματα πολιτιστικών ιδρυμάτων,  που έλαβε χώρα το Φθινόπωρο του 2011 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών εκπροσώπων μουσείων και πολιτιστικών οργανισμών.

Το συνέδριο απευθύνεται στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό μουσείων, πολιτιστικών και μη-κερδοσκοπικών οργανισμών, την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, αλλά και γενικά σε όλους όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες www.benaki.gr και www.mosaiko.gr.  Εγγραφές θα γίνονται το πρωί της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου από τις 8.30 π.μ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.