Ο Γ. Καλπούζος έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και ποιητικές συλλογές. Από το 1995 και μετά έχει υπογράψει 65 στίχους τραγουδιών πολλά από τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες, καθώς και 18 τραγούδια για το παιδικό θέατρο Τρυφεράκανθος. Το τελευταίο έργο του Ιμαρέτ, αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες, αποτέλώντας την ευχάριστη έκπληξη του φθινοπωρινού βιβλιοκαταλόγου.

Η ιστορία του έχει να κάνει με την Άρτα του 1854. Δυο αγόρια γεννιούνται την ίδια νύχτα, ένας Έλληνας κι ένας Τούρκος. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή τους με φόντο την άγνωστη στο πλατύ κοινό ιστορία της περιοχής και όχι μόνο.

Μια ολόκληρη εποχή αναπαρίσταται με μοναδικό τρόπο και χωρίς προκατάληψη παράλληλα με την περιπέτεια, τη δράση, τον έρωτα, τις κωμικές ή τις τραγικές καταστάσεις, τις συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις ώστε να κτιστεί ένα χορταστικό και συναρπαστικό βιβλίο. Στη σκιά του ρολογιού που χτυπά τις οθωμανικές ώρες Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι.

Οι δύο φίλοι, ο Λιόντος και ο Νετζίπ, μια δολοφονία μυστήριο, ο παππούς Ισμαήλ, η «μικρή» ακόμη Ελλάδα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο φανατικός Ντογάν, συγκρούσεις, επαναστάσεις, συνύπαρξη, καθημερινή ζωή, χοροεσπερίδες, Καφέ Αμάν, πετροπόλεμος, Απόκριες, Ραμαζάνι, χαμάμ, ο τουρκικός μπερντές του Καραγκιόζη, αφορισμοί, ο «άλλος» στα πρόσωπα και στις συνήθειες των κατοίκων των τριών φυλών, λαθρεμπόριο, κολίγοι, τσιφλικάδες, πλούτος και εξαθλίωση, γλυκιά και πικρή ζωή.

Όλα έχουν θέση στο Ιμαρέτ του Θεού. Ένα βιβλίο ποταμός, όπου κυριαρχούν τα συναισθήματα τα οποία εικονοποιούνται με λογοτεχνική και «εικαστική» τεχνική, κυρίως όμως με την αρμόζουσα συγγραφική αισθητική.