Στη νέα του ατομική έκθεση, ο Δαυίδ Σαμπεθάι παρουσιάζει μια σειρά ζωγραφικών έργων σε κεραμικά πλακάκια, κεραμικά και μπρούτζινα αγαλματίδια καθώς και μια ηχητική εγκατάσταση σε συνεργασία με την μουσικό Ειρήνη Λύσσαρη.

‘Ανθρωποι, ζώα, ακόμα και άψυχα αντικείμενα εμφανίζονται συνεπαρμένα, σε διάφορες καταστάσεις σύγχυσης, αμήχανης ανησυχίας, μελαγχολίας και άγριας χαράς. Τα έργα, σαν παράθυρα σε μια οικεία αλλά άβολη πραγματικότητα μας παρουσιάζουν έναν κόσμο που τον πετύχαμε σε μια περίεργη μέρα.

Ο Μίλτον, ο Μικελάντζελο, ο Δάντης, ο Δαρβίνος, ο Μότσαρτ, ο Βάγκνερ καθώς και πολλοί άλλοι υποστήριζαν πως ο άνεμος έχει επιρροή πάνω μας και μπορεί να στραφεί ενάντια στο σώμα και το μυαλό μας. Από τoν άνεμο Santa Ana στο Λος Άντζελες, τον Σιρόκο που φυσάει στη Μεσόγειο από τη Σαχάρα ή τον Fohn στις Άλπεις, υπάρχουν πολλά παραδείγματα για «κακούς» ανέμους που έχουν ασυνήθιστες ή και καταστροφικές επιδράσεις σε ανθρώπους και ζώα. Ο τίτλος της έκθεσης λοιπόν παίζει με όλη αυτή τη μυθολογία γύρω από τον άνεμο και λειτουργεί και ως μεταφορά για οτιδήποτε είναι εκτός του ελέγχου μας και επιδρά πάνω μας με αόρατους τρόπους.