Η θεατρική ομάδα Κανιγκούντα παρουσιάζει στην Αβινιόν της Γαλλίας το
έργο του Hugo Von Hofmannsthal ΗΛΕΚΤΡΑ, από τις 10/7 μέχρι και  τις
2/8,  για 22 παραστάσεις, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Avignon off.     Η Ηλέκτρα του Χόφμανσταλ, μετά την πετυχημένη περυσινή παρουσίασή της στην Αθήνα συμμετέχει φέτος το καλοκαίρι στο σημαντικότερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων Avignon off. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή ελληνικής θεατρικής ομάδας στο Φεστιβάλ, στο οποίο φέτος θα συμμετάσχουν ομάδες από 21 χώρες του κόσμου.

    Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Theatre Des Amants, μια μικρή εκκλησία του 17ου αιώνα, η οποία έχει διαμορφωθεί σε θεατρικό χώρο και φιλοξενεί «παραστάσεις δωματίου» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Avignon off.

    Η Ηλέκτρα του Hugo Von Hofmannsthal πρόκειται για το πρώτο θεατρικό έργο που έγραψε ο γνωστός Αυστριακός συγγραφέας. Τυπικό δείγμα του νεορομαντισμού, γραμμένο το 1903 -περίοδο καλλιτεχνικής κρίσης αλλά και κρίσης ιδεών του ποιητή-, το έργο, άμεσα επηρεασμένο από τα πρώτα ψυχαναλυτικά έργα του Φρόιντ, επαναδιαπραγματεύεται το μύθο των Ατρειδών εστιάζοντας στη βία των διαπροσωπικών σχέσεων, στην αδυναμία του ενός να ακούσει τον άλλον. Η δράση τοποθετείται στην εγγύς Ανατολή.

    Το έργο, σε μετάφραση Κωνσταντίνου Χατζόπουλου και το σκηνοθετεί ο Γιάννης Λεοντάρης. Η σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια της παράστασης είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα ελληνικά, με γαλλικούς υπέρτιτλους.