Η θεατρική ομάδα ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ παρουσιάζει στο θέατρο Θησείον την Ηλέκτρα του Hugo Von Hofmannsthal, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη. Το έργο κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 18 Μαρτίου και οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 16 Απριλίου.

Η θεατρική ομάδα ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ παρουσιάζει στο θέατρο Θησείον την Ηλέκτρα του Hugo Von Hofmannsthal, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη. Το έργο κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 18 Μαρτίου και οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 16 Απριλίου.

Η θεατρική ομάδα ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ παρουσιάζει το έργο του Hugo Von Hofmannsthal ΗΛΕΚΤΡΑ, από την Τρίτη 18 Μαρτίου και για δέκα μόνο παραστάσεις, στο θέατρο «θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες».

Η Ηλέκτρα του Χόφμανσταλ, παρουσιάστηκε πέρσι με επιτυχία στην Αθήνα (εναλλακτικός χώρος «Κρατήρας») και τη Θεσσαλονίκη («Στρατόπεδο Κόδρα») με τη μορφή ανοιχτής πρόβας και φέτος το καλοκαίρι θα συμμετέχει στο θεατρικό φεστιβάλ Αβινιόν (AVIGNON OFF) για 22 συνολικά παραστάσεις (10/7 – 2/8 2008).

Με αφορμή τη συμμετοχή αυτή η θεατρική ομάδα ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ την παρουσιάζει για δέκα μόνο παραστάσεις στο θέατρο «θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες», σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου και σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη. Η σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια της παράστασης είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς.

Η Ηλέκτρα του Χόφμανσταλ αποτελεί το πρώτο θεατρικό έργο που έγραψε ο γνωστός Αυστριακός συγγραφέας (1874 – 1929). Τυπικό δείγμα του νεορομαντισμού, γραμμένο το 1903 -περίοδο καλλιτεχνικής κρίσης αλλά και κρίσης ιδεών του ποιητή-, το έργο, άμεσα επηρεασμένο από τα πρώτα ψυχαναλυτικά έργα του Φρόιντ, επαναδιαπραγματεύεται το μύθο των Ατρειδών εστιάζοντας στη βία των διαπροσωπικών σχέσεων, στην αδυναμία του ενός να ακούσει τον άλλον.

Η δράση τοποθετείται στην εγγύς Ανατολή. Η κατά Χόφμανσταλ εκδοχή της Σοφόκλειας τραγωδίας απευθύνθηκε σε κοινό ώριμο, έτοιμο – ήδη από την επαφή του με τα έργα του Στρίντμπεργκ – να «αντικρίσει» την αστική του συνείδηση να συνθλίβεται επί σκηνής. Χωρίς να ηθικολογεί, ο Χόφμανσταλ, ως ποιητής, ξέρει να αποφεύγει κάθε μορφής διδακτισμό. Το αδιέξοδο στον κόσμο του, απόλυτο, όσο τα ανθρώπινα ένστικτα παράγουν σχέσεις ισχύος και αίμα.

Σε ένα κλειστοφοβικό σπίτι όπου η οικογενειακή εστία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ξεσπά ένας ανελέητος πόλεμος ιδεών. Ο πόλεμος αυτός φωτίζει τα θεματικά μοτίβα τα οποία επιχειρεί να αναδείξει η παράσταση: η ιδέα της αφοσίωσης, η ισχύς της λήθης πάνω στη μνήμη, η «ασυλοποίηση» και ο εγκλεισμός στον πυρήνα μιας οικογένειας, η ρητορική της βίας, ό,τι απομένει μετά την αιματοχυσία. Mια παράσταση «δωματίου», μία «μάχη» κλειστού χώρου όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι «φωνές».

Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Ρεβέκα Τσιλιγκαρίδου, Μαρία Μαγκανάρη, Γιώργος Φριντζήλας.

Info
Ηλέκτρα του Hugo Von Hofmannsthal
θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7
Τηλ.: 210 3255444
Θεατρική Ομάδα ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κάθε Τρίτη (21.00) και Τετάρτη (22.30)
Από 18 Μαρτίου έως 16 Απριλίου
Εισιτήρια: Κανονικό: 18 Ευρώ
Φοιτητικό: 12 Ευρώ