Στις ραδιοφωνικές του εκπομπές ο Ιλάν προετοιμάζει, για την ακρίβεια χρωματίζει, με λεπτομέρεια τις εκφωνήσεις του, ενώ οι ακροατές του έχουν την εντύπωση πως αυτοσχεδιάζει. Αυτοσχεδιάζει, περισσότερο, όταν συνθέτει για την εφημερίδα τα κείμενά του, αφιερωμένα σε ανθρώπους για τους οποίους ο αυτοσχεδιασμός είναι τρόπος ζωής.

Αυτοσχεδιάζει κι ο Big John με την τρομπέτα του, παρασύροντάς μας σε ό,τι του ήταν γραφτό. Γράφει ο ίδιος την ιστορία του μέχρις ενός σημείου και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει ένας δημοσιογράφος – σαν τον Ιλάν. Με όχημα τη γραφομηχανή του, ακολουθεί τον μικρό μιγά από τη Λουϊζιάνα στις περιπέτειές του: Τον βλέπει να συναντά τους μεγάλους της Τζαζ, μυρίζει τις γυναίκες που εκείνος σαγήνευσε, ακούει τα σόλι και τις ψηλές του νότες, ως το τέλος.

Ιλάν Σολομών – Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Ο Ιλάν Σολομών γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο ΕΜΠ. Διοργάνωσε περιοδείες καλλιτεχνών και πολυθεματικά μουσικά φεστιβάλ. Ξεκίνησε τη ραδιοφωνική παραγωγή στο πειρατικό Star Radio. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και διευθυντής προγράμματος του JazzFm 102.4. Στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ επιμελήθηκε τις εκπομπές: Jazz Club του Τρίτου, Μουσικές Κοινότητες του Τρίτου και Όλα τα Πρωινά του Τρίτου. Σήμερα γράφει στη στήλη Μια ζωή μουσική στην Αυγή της Κυριακής και οι μουσικές του επιλογές ακούγονται τα Σαββατοκύριακα, στο Κόκκινο 105.5. Το αφήγημα Το μπλουζ για τον Big John είναι το πρώτο του βιβλίο.