Στο session του Απριλίου συμπράττει με τους Ilan Manouach (sax) και Δημήτρη Κλωνή (drums) και τους COM.ODD.OR και Αποστόλη Τσατσάκο (live visuals).

Γιάννης Αναστασάκης

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ. Eίναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals. Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Θοδωρής Ρέλλος, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Φλώρος Φλωρίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Haig Yazdjian κ.α.. Με το project Elektronik Meditation, μαζί με την Ντενίζ Αγγελάκη, έχουν κυκλοφορήσει 3 album και έχουν κάνει εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία και Τουρκία.

Περισσότερες πληροφορίες: www.jannisanastasakis.com

Ilan Manouach

Ο Ilan Manouach μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες. Αν και το κύριο ενδιαφέρον του είναι τα έντυπα μέσα, παράλληλα ασχολείται ενεργά και με τη μουσική. Έχει παίξει και κυκλοφορήσει δουλειές του με διάφορα προσωπικά σχήματα. Κυρίως τους Balinese Beast, εφαρμόζοντας τεχνικές cut-up πάνω στον αυτοσχεδιασμό. Αλλά και τους Glacial, ένα μουσικό πρότζεκτ hardcore lounge σε συνεργασία με τον Lemos και τους Wry, ένα τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού σε συνεργασία με τον πιανίστα Agusti Fernandez. Διατηρεί εδώ και χρόνια ένα ηχητικό ημερολόγιο ηχογραφήσεων πεδίου στην καρδιά της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, μία έρευνα ηχητικής αποτύπωσης των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων της Ελλάδος (www.vacantgreece.com).

Πέρα από εμπνευστής των εκδοτικών καταλόγων Τοποβόρος- Εκδόσεις Εξαρχείων (www.topovoros.gr) και Inkpress (www.inkpress.gr) είναι και δημιουργός ενός αφηγηματικού έργου για τυφλούς αναγνώστες που χρησιμοποιεί την πρώτη μοτιβική απτική γλώσσα Shapereader (www.shapereader.org). Εργάζεται επίσης ως ερευνητής για λογαριασμό του Ιδρύματος Kone, για τη σύνταξη μιας ανθολογίας και έκθεσης γύρω από τα εννοιολογικά comics. Ταξιδεύει συστηματικά σε πολλά μέρη του κόσμου για εκθέσεις, εργαστήρια, ομιλίες και συναυλίες.

Δημήτρης Κλωνής

Ο Δημήτρης Κλωνής γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκινά την σπουδή του στα drums κοντά στον Πέτρο Δαχτυλίδη και εν συνεχεία με τον Γιάννη Φλώρο, όπου και διδάσκεται την σπουδαία ‘ντραμιστική’ κληρονομιά που άφησε ο μεγάλος Alan Dawson. Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της εγχώριας jazz σκηνής όπως οι Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιώτης Σαμαράς, Δημήτρης Τσάκας, Παντελής Μπενετάτος, Δημήτρης Καλαντζής, Κώστας Κωνσταντίνου, Περικλής Τριβόλης, Δημήτρης Σεβδαλής, Βάσω Δημητρίου, καθώς και με ξένους καλλιτέχνες όπως οι Femi Temowo (Roots, Amy Winehouse), Michael Weisberger (Milo Z), Yoel Soto, Enrique Pascual, Adedeji Adetayo, Aline de Lima. Τέλος, έχει συνεργαστεί με τους Φοίβο Δεληβοριά, Μάρθα Φριντζήλα, Δώρο Δημοσθένους και Πέτρο Θεοτοκάτο. Αυτή την περίοδο ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται σαν full-time μουσικός παίζοντας με πληθώρα σχημάτων, ηχογραφώντας και διδάσκοντας.

COM.ODD.OR

Το 2002 δημιουργείται η ομάδα COM.ODD.OR visual enhancement group. Οι COM.ODD.OR ασχολούνται με εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα, live visual performances, διαδραστικά πολυμέσα και ψηφιακές τέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://comoddor.tumblr.com/com.odd.or
https://comoddor.wordpress.com/
http://comoddor.wixsite.com/comoddor

Αποστόλης Τσατσάκος

Ο Αποστόλης Τσατσάκος είναι σχεδιαστής φωτισμού σκηνής και τεχνικός υπεύθυνος του θεάτρου Φούρνος από το 2008. Σχεδιάζει φωτισμούς για θεατρικά έργα και για όλες τις παραστατικές τέχνες.


Φωτογραφία θέματος: © ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΗ