Οι Blue Note Organ Trio ανεβαίνουν στη σκηνή του Beton7 για ένα Il gran finale, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.

Το Blue Note Organ Trio είναι ένα project του κιθαρίστα Μιχάλη Παπαδόπουλου σε συνεργασία με τον κορυφαίο jazz οργανίστα της Ιταλίας Leonardo Corradi και έναν από τους γνωστότερους Έλληνες jazz drummers, τον Σεραφείμ Μπέλλο. Το project είναι ένα αφιέρωμα στη μυθική δισκογραφική εταιρεία Blue Note Records, η οποία ειδικά την περίοδο 1952-1965 κυκλοφόρησε κάποιους από τους κλασσικότερους δίσκους στην ιστορία της jazz.

Το όνομα Blue Note στη συγκεκριμένη περίοδο είναι συνυφασμένο με την υψηλή αισθητική σε κάθε επίπεδο: από τους κορυφαίους μουσικούς που επέλεγε να ηχογραφεί, τον χαρακτηριστικό ζεστό ήχο που έβγαζε σε κάθε ηχογράφηση ο μηχανικός ήχου Rudy Van Gelder, ως και τα «ψαγμένα» εξώφυλλα που σχεδίαζε ο γραφίστας Reid Miles και τα οποία θεωρούνται τόσο επιδραστικά στο χώρο του graphic design όσο και η μουσική των δίσκων που κοσμούν για το χώρο της jazz.

Η «ατμομηχανή» που κινεί το γκρούπ είναι ο υπερ-βιρτουόζος οργανίστας Leonardo Corradi, ένα «παιδί-θαύμα» που στα 18 του ψηφίστηκε καλύτερος οργανίστας της Ιταλίας από το περιοδικό JAZZIT ενώ σήμερα, 6 χρόνια μετά, βρίσκεται διαρκώς σε παγκόσμιες περιοδείες με σημαντικούς μουσικούς όπως ο τρομπονίστας Fred Wesley (συνεργάτης του James Brown και μέλος των Parliament-Funkadelic).

Το τριο αυτή τη φορά επεκτείνεται σε κουαρτέτο με τη συμμετοχή ενός από τους πιο ταλαντούχους νέους τρομπετίστες της Ιταλίας, του Daniele Raimondi. O 23χρονος τρομπετίστας, παρά τη νεαρή του ηλικία, είναι ήδη ένας εμπειρότατος, διεθνώς αναγνωρισμένος, ώριμος και πολύπλευρος μουσικός. Από το μακροσκελές βιογραφικό του, το οποίο είναι αδύνατον να παρατεθεί ολόκληρο εδώ, αναφέρουμε ενδεικτικά τα εξής:

– Πρώτη θέση, στα 18 του και για 2 συνεχόμενες χρονιές, στο διαγωνισμό Jimmy Woode Award στην κατηγορία «Καλύτερος Τρομπετίστας», με κριτική επιτροπή που περιλαμβάνει τους Dave Liebman, Kurt Rosenwinkel, Tony Monaco κ.α.

– Πρώτη θέση, επίσης στα 18 του, στο διαγωνισμό “Porsche Live – Giovani e Jazz” με το ντουέτο “AlfaOmega Jazz”, και στο διαγωνισμό “Premio Franco Russo”.

– Απόφοιτος του κονσερβατορίου “G. Tartini” της Τεργέστης με τη διάκριση του καλύτερου αποφοίτου της χρονιάς (2012) και αντίστοιχο χρηματικό έπαθλο. Την ίδια χρονιά ανακηρύσσεται γενικός νικητής του διαγωνισμού “Vittoria Jazz Rotary Award”.

– Ηχογραφήσεις για τις εταιρείες Blue Serge και Abeat Records.

– Σήμερα ζει στη Ρώμη και δραστηριοποιείται συναυλιακά κυρίως στη Ρώμη, στην Τεργέστη, και στο Παρίσι.

Στην κιθάρα βρίσκεται ο ιδρυτής και leader του Blue Note Organ Trio Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ στα drums ο ακούραστος βετεράνος της ελληνικής jazz σκηνής Σεραφείμ Μπέλλος.

Συντελεστές

Daniele Raimondi – τρομπέτα
Michael Papadopoulos – κιθάρα
Leonardo Corradi – όργανο
Sera Bellos – drums
+ special guests