Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Αγγέλας Μάλμου, με τίτλο «Ίγμα, η Ανατολή. Ένα ταξίδι στην προϊστορία».

Το βιβλίο Ίγμα, η Ανατολή τιμήθηκε το 2012 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το βραβείο που αθλοθέτησαν οι εκδόσεις Κέδρος στη μνήμη της σπουδαίας συγγραφέα Κίρας Σίνου, που ασχολήθηκε συστηματικά στα βιβλία της με την προϊστορία.

Σήμερα ελάχιστα ευρήματα μαρτυρούν την καθημερινότητα των πρώτων ανθρώπων. Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος, ως κοινωνικό oν, έζησε από την αρχή σε οργανωμένες ομάδες, μέσα στις οποίες αναπτύχθηκαν οι σχέσεις και αναδείχτηκαν οι αδυναμίες και τα προτερήματα των μελών τους. Το βιβλίο αυτό μας μεταφέρει στο πολύ μακρινό εκείνο παρελθόν του ανθρώπινου είδους. Η μικρούλα Ιγμ έζησε σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Εκείνη ανήκε στο είδος του ανθρώπου του Νεάντερταλ. Την ίδια όμως περίοδο έκανε την εμφάνισή του ένα νέο ανθρώπινο είδος, ο άμεσος πρόγονος των σύγχρονων ανθρώπων, ο Homo Sapiens, δηλαδή ο σοφός άνθρωπος, όπως τον ονόμασαν οι μελετητές ανθρωπολόγοι. Ο αγώνας επιβίωσης του κατώτερου πολιτισμικά είδους του ανθρώπου του Νεάντερταλ έγινε τότε ακόμη δυσκολότερος. Η Ιγμ, με τη συμπαράσταση του καλού της φίλου Σά-γιου, με τη βοήθεια του κουταβιού της του Γκούλι και με όπλα της την εξυπνάδα, τη φαντασία, τη σύνεση και τον αλτρουισμό, κατορθώνει να φέρει ελπίδα και μέλλον στη φυλή της.

Μια περιπέτεια που μας ταξιδεύει στα προϊστορικά χρόνια, όπως τα έζησαν οι πρόγονοί μας στον ελλαδικό χώρο.

Η Αγγέλα Μάλμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο, αλλά στα χρόνια της εφηβείας της εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στα Χανιά, τον τόπο καταγωγής της. Σπούδασε προσχολική αγωγή και ειδικεύτηκε στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Μεσαιωνικών και Νεότερων Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής. Στα χρόνια που ακολούθησαν απέκτησε master στην Παιδική Λογοτεχνία από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Υπηρέτησε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και για εννέα χρόνια ήταν σχολική σύμβουλος Π.Α. Δυτικής Κρήτης. Το 2005 τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τα προγράμματα φιλαναγνωσίας που εφάρμοσε κατά καιρούς στα σχολεία και τον ίδιο χρόνο βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά για το κείμενό της Κρητών θυσία. Την επόμενη χρονιά βραβεύτηκε και πάλι με το ίδιο βραβείο από τον ίδιο φορέα για το θεατρικό της έργο Λυγερή. Το 2012, συμμετέχοντας για τρίτη φορά στο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς στην κατηγορία του μυθιστορήματος με θέμα τη ζωή των προϊστορικών ανθρώπων, βραβεύεται για την Ίγμα της, με αθλοθέτη εκδοτικό οίκο τον ΚΕΔΡΟ. Κείμενά της, πεζά και έμμετρα, έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες, εφημερίδες και περιοδικά, ενώ θεατρικά έργα της έχουν ανέβει από διάφορες θεατρικές ομάδες. Παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Με την ιδιότητα της εικονογράφου έχει κάνει τις ζωγραφιές σε τρία παιδικά βιβλία. H Ίγμα, η Ανατολή είναι το πρώτο της κείμενο που γίνεται βιβλίο.