Το γνωστό έργο του Ευριπίδη Ιφιγένεια εν Ταύροις, ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης, για μία παράσταση την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014.

Η παράσταση, κρατά ανέγγιχτο το κείμενο του Ευριπίδη και τοποθετεί τη δράση του έργου, αντί της Ταυρίδας, στα προπύλαια του Άδη, στο μεταίχμιο μεταξύ ζωής και θανάτου, μεταξύ λογικής και παραφροσύνης, μνήμης και λήθης. Η ζοφερή χώρα της θυσίας και του αίματος θυμίζει τον κόσμο της ρηγματωμένης πίστης του σημερινού ανθρώπου.

Καίρια πρόταση για την ένταξη του έργου στη μεταφυσική του ατμόσφαιρα, αποτελεί η σύνδεση και η παράλληλη εξέλιξή του με το κορυφαίο ποίημα του Ανδρέα Κάλβου ΩΔΗ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ, που πραγματεύεται με τη μοναδική γλωσσική του ταυτότητα ένα αντίστοιχο συμβολικό όραμα θριαμβευτικής νίκης κατά του Θανάτου.

Η σκηνοθεσία είναι της Κερασίας Σαμαρά, που ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο. Η πρωτότυπη μετάφραση του Ηρακλή Λογοθέτη μεταφέρει τον αρχαίο λόγο εύρυθμα και έμμετρα στη νέα ελληνική γλώσσα, ο σκηνικός χώρος που δημιούργησε η Κλαιρ Μπραίσγουελ, παραπέμπει εύστοχα σε νεκρικό δείπνο, ενώ η εμπνευσμένη μουσική του συνθέτη Τάκη Μπαρμπέρη, απροσδόκητα σύγχρονη, απογειώνει τις σκηνικές εκρήξεις. Η κινησιολογική επιμέλεια είναι της Χριστίνας Βασιλοπούλου, και η εικαστική δημιουργία του Θανάση Παναγιώτου και της Μαρίας Ντούσκα.
      

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Κερασία Σαμαρά
Αλέξανδρος Νταβρής
Βασίλης Γιακουμάρος
Κώστας Τσάχρας
Βαγγέλης Σαλευρής
Ελένη Κάκκαλου
Δέσποινα Μπουγιατιώτη
Τώνια Αποστόλου
Κέλλυ Ανυφαντή
Σπύρος Περδίου