Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανεβάζει την γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη και συμμετέχει με αυτήν στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, από τις 14 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανεβάζει την γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη και συμμετέχει με αυτήν στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που οργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, από τις 14 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση της τραγωδίας, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, μουσική Θάνου Μικρούτσικου και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη.

Η υπόθεση του δράματος, που έχει χαρακτηριστεί και ως μελόδραμα λόγω του happy end, προέρχεται από το γνωστό μύθο της οικογένειας των Ατρειδών.

Η Αρτεμις που έσωσε την Ιφιγένεια από τη θυσία του Αγαμέμνονα μεταφέρει την νεαρή ηρωίδα στην Ταυρίδα, όπου υποχρεώνεται από το βασιλιά Θόα, να κάνει ανθρωποθυσίες και Ελλήνων αιχμαλώτων.

Η τραγική κορύφωση έρχεται όταν η Ιφιγένεια θα πρέπει να οδηγήσει στο βωμό και να θυσιάσει τον αδελφό της Ορέστη και το φίλο του Πυλάδη.

Τελικά η δραματική αυτή εξέλιξη αποτρέπεται καθώς τα δυο αδέλφια αναγνωρίζονται και καταφέρνουν να δραπετεύσουν από την Ταυρίδα.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, που συμπληρώνει φέτος εικοσιπέντε χρόνια παρουσίας στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, θα λάβει μέρος και στο 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τίτλο Όψεις Αρχαίου Δράματος.

Ο νέος αυτός θεσμός τελεί υπό την ευθύνη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και γίνεται στη Θεσσαλονίκη από τις 14 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου. Οι παραστάσεις της Ιφιγένειας εν Ταύροις είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιουλίου.

ΙΝFO

Ιφιγένεια εν Ταύροις, από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου,Πρεμιέρα:Παρασκευή 22 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Μακάριου Γ’ Λευκωσία.Παραστάσεις:Φεστιβάλ Θεάτρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Ιουλίου.Αργολικό Θέατρο: Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Αυγούστου.