Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, δημιουργικά εργαστήρια και πρωτότυπες δραστηριότητες περιλαμβάνει το πρόγραμμα που παρουσίασε το Ίδρυμα Θεοχαράκη για τον μήνα Οκτώβρη.

Αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Εξερευνώντας τις αισθήσεις | Για βρέφη 12-24 μηνών
Διεγείροντας τις αισθήσεις των λιλιπούτειων φίλων μας, προσφέροντας μία ποικιλία ερεθισμάτων, που εστιάζουν στην αφή, την όσφρηση, την όραση, την ακοή και τη γεύση, τους βοηθάμε να αντιληφθούν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν. Ελάτε να παίξουμε, να εξερευνήσουμε, να λερωθούμε και να λερώσουμε! Με την ηθοποιό και εμψυχώτρια Μαρίζα Τσάρη.

22 Οκτωβρίου 2022 Φάρσα ή κέρασμα; Συνάντηση στο Halloween
Σάββατο, 12:30-13:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες | Για παιδιά 2-4 ετών
Για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Με τη μουσειοπαιδαγωγό-νηπιαγωγό Σπυριδούλα Χρόνη.

ΚΥΚΛΟΣ 1 1, 8, 15 Οκτωβρίου 2022
Σάββατο, 10:30-11:30
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 60€

ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά | Για παιδιά 4-12 ετών
Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης για παιδιά, το Arkki (Σχολείο Αρχιτεκτονικής για παιδιά και εφήβους), που έφερε στην Ελλάδα ο ΑΚΤΟ από την Φινλανδία, συνεχίζει το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων. Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι, που βασίζεται στην Αρχιτεκτονική, συνεχίζεται με τον ίδιο πάντα στόχο: τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.

Για παιδιά νηπιαγωγείου (4-5 ετών)
ΚΥΚΛΟΣ 1: 1, 8 Οκτωβρίου 2022
Χιονισμένο Κάστρο (Ι, ΙΙ)
Σάββατο, 15:00-16:00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 40€

Για παιδιά δημοτικού (6-12 ετών)
ΚΥΚΛΟΣ 1: 1, 8, 15 Οκτωβρίου, 5 Νοεμβρίου 2022
Γλυκιά Αρχιτεκτονική, Ευλύγιστο Σπίτι (Ι, ΙΙ), Ανθρώπινη Όψη
Σάββατο, 12:30-14:00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80€

Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει… | Για παιδιά 5-7 ετών
Οι ζωγραφικοί πίνακες ζωντανεύουν και μας αποκαλύπτουν μυστικά! Εικόνες που εξιστορούν, ιστορίες που τραγουδιούνται και αναπάντεχες συμπτώσεις μας οδηγούν, σε ένα διαφορετικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Με τον μουσικό, μουσικοπαιδαγωγό Γιάννη Ψαριώτη και την εικαστικό, αρχ. εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια αντικειμένων Ιωάννα Μπουλούγαρη.

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 15, 22 Οκτωβρίου 2022 Henri Matisse
Σάββατο, 15:00-16:00
Κόστος συμμετοχής ανά ενότητα: 25€

Εμείς οι σύγχρονοι | Για παιδιά 7-12 ετών
Πώς μοιάζει ένα γλυπτό ή ένας πίνακας στη σύγχρονη τέχνη;
Τα παιδιά γνωρίζουν, μαθαίνουν και παίζουν με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών. Χρησιμοποιώντας τα, αναπάντεχα πολλές φορές, υλικά τους, δημιουργούν το δικό τους πρωτότυπο εικαστικό έργο. Με την εικαστικό Βασιλική Σηφοστρατουδάκη.

9 Οκτωβρίου 2022
Πέτρες και γράμματα φτιάχνουν ιστορίες.
Με αφορμή την έκθεση του Γιάννη Παπαδόπουλου “Book of Stones”, ιχνηλατώντας τις πέτρες και τις λέξεις, τα παιδιά μιμούνται και αναπαράγουν το σχήμα και τη δομή τους.

Κυριακή, 12:00-13:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη | Για ενήλικες
Βασικός στόχος της χορωδίας μας είναι η καλλιέργεια της φωνής των συμμετεχουσών, η ανάγνωση/αποκωδικοποίηση της παρτιτούρας, η επαφή τους με μουσικά είδη και στιλ διαφορετικών εποχών, η εξοικείωσή τους με τη σκηνή, καθώς και η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης. Η Γυναικεία Χορωδία του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη απευθύνεται σε κυρίες όλων των ηλικιών, οι οποίες εντάσσονται στο δυναμικό της, κατόπιν ακροάσεων. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται συναυλίες στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη σε σύμπραξη με άλλες καταξιωμένες χορωδίες. Διδασκαλία-Διεύθυνση: Κατερίνα Βασιλικού, Πιάνο: Μιχάλης Χανός

1, 8, 15 Οκτωβρίου και 5, 12, 19, 26 Νοεμβρίου 2023
Σάββατο, 10:00-12:00
Ακροάσεις-εγγραφές: τις ημερομηνίες διεξαγωγής
Κόστος συμμετοχής: 50€/μήνα

Εργαστήριο Ζωγραφικής | Για ενήλικες
Το ελληνικό τοπίο και το ιδιαίτερο ελληνικό φως αποτελούν μια σταθερή πηγή έμπνευσης στην ελληνική ζωγραφική. Κάνοντας μια ανασκόπηση της πορείας της ελληνικής ζωγραφικής κατά τον 20ο αιώνα, από τον μοντερνισμό και την ελληνική παράδοση στους σύγχρονους και συνάμα προσωπικούς τρόπους έκφρασης των καλλιτεχνών, μελετούμε Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούμε τα δικά μας τοπία. Με την εικαστικό Ελένη Δελή.

ΚΥΚΛΟΣ Ι

12, 19, 26 Οκτωβρίου, 2, 9, 16 Νοεμβρίου 2022
Τετάρτη, 17:30-20:30
Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 140€