Το κάλεσμα απευθύνεται σε Έλληνες επαγγελματίες από το χώρο των τεχνών και του πολιτισμού, των οποίων η δουλειά βασίζεται σε έρευνα, πειραματισμό και συνεργασίες: καλλιτέχνες κάθε είδους, επιμελητές, ακτιβιστές, αρχιτέκτονες, ερευνητές, ποιητές, συγγραφείς, μεταφραστές, ακαδημαϊκούς. Το Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Έρευνας & Φιλοξενίας θα φιλοξενήσει 8-10 fellows, είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο, και θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης από τις 14 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2023.

Το φετινό residency πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος Care Ecologies, συγχρηματοδοτείται από το Creative Europe και θα εστιάσει στις Οικολογίες της Φροντίδας. Όπως πάντα, στοχεύει στην έρευνα, στην παραγωγή νέας γνώσης και στον εμπλουτισμό της ελληνικής βιβλιογραφίας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα πραγματοποιηθούν διαδραστικά ερευνητικά και βιωματικά εργαστήρια (workshops) με συνεργάτες-επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε επιμέρους θεματικές, όπως η φροντίδα και η επιμέλεια, η πολιτική και η ηθική της φροντίδας και του καταναλωτισμού, η φροντίδα και η γλώσσα, η φροντίδα και η ηγεσία. Οι προσεγγίσεις του θέματος και τα αποτελέσματα του προγράμματος θα παρουσιαστούν την επόμενη χρονιά με τη μορφή έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσίευσης.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Η υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος. Η αίτηση μπορεί να συμπληρωθεί είτε στα ελληνικά, είτε στα αγγλικά. Αιτήσεις μέσω email, τηλεφωνικώς ή με άλλο τρόπο εκτός της επίσημης αίτησης στην ιστοσελίδα δεν γίνονται δεκτές.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023, 23:59.