Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης διαμορφώνεται ως εξής για το χρονικό διάστημα από

2 έως 9 Ιανουαρίου 2011.

Έκθεση

Παράταση Έκθεσης: έως Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011
Δημήτρης Γέρος
Shades of Love
Έκθεση Φωτογραφιών & Βίντεο πάνω σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Δημήτρης Γέρος, ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα για την ζωγραφική του ασχολείται παράλληλα τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο ζήλο, και με την φωτογραφία. Στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική, έχουν γίνει πολλές εκθέσεις των φωτογραφιών του, έχουν τυπωθεί σε βιβλία και υπάρχουν στις συλλογές μεγάλων μουσείων.

Τώρα, για πρώτη φορά, το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την φωτογραφική δουλειά του στην έκθεση με τίτλο  Shades of Love που φιλοξενείται έως τις 7 Ιανουαρίου 2011 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια επιλογή 35 ασπρόμαυρων φωτογραφιών μεγάλου μεγέθους από συνολικά 70 φωτογραφίες,  με τις οποίες ο Δ. Γέρος, έχει «εικονογραφήσει» με τον δικό του μοναδικό τρόπο ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη. 

Σε πολλές από τις φωτογραφίες της έκθεσης απεικονίζονται μερικοί από τους σημαντικότερους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών όπως οι βραβευμένοι με Νόμπελ λογοτεχνίας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές και Ναγκίμπ Μαχφούζ, ο πολυμεταφρασμένος  στην Ελλάδα συγγραφέα Γκορ Βιντάλ, ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Μισέλ Τουρνιέ, ο σημαντικότερος εν ζωή Μεξικανός συγγραφέας Κάρλος Φουέντες, οι βραβευμένοι αμερικανοί συγγραφείς Έντμουντ Γουάιτ και Ρίτσαρντ Χάουαρντ, ο φιλόσοφος Ζάν Μποντριγιάρ, οι διάσημοι εικαστικοί καλλιτέχνες Τζεφ Κουνς, Αρμάν, Τομ Γουέσελμαν, ο σκηνοθέτης Κλάιβ Μπάρκερ, η ηθοποιός  Ολυμπία Δουκάκη, και άλλοι, από τους οποίους ο Δ. Γέρος ζήτησε να ποζάρουν, αφού όλοι τους έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση  με την ποίηση του Καβάφη.
Παράταση: έως Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Δημήτρης Γέρος
Shades of Love
Έκθεση Φωτογραφίας και προβολές Βίντεο πάνω σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη
Foyer 1ου ορόφου & 2ου ορόφου
Κλειστά: 1 Ιανουαρίου 2011
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 18:00 -22:00
Είσοδος Ελεύθερη

Θέατρο

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00

«O ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911)
Μία δραματοποιημένη διήγηση από τον Θανάση Σαράντο
Εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον»

Μια θεατρική διασκευή του ομώνυμου κλασικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και για ένα μουσικό υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο».

Στην παράσταση ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και \”μετατοπίζεται\” σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη.

Μια συνομιλία της απαστράπτουσας γλώσσας του Παπαδιαμάντη με  ζωντανή μουσική. Το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια αλλιώτικη χρήση του πιάνου συνάδει με όλη την ποικιλία, την δύναμη και τον πλούτο της συγκλονιστικής γλώσσας του κλασικού διηγήματος.

Με τη νέα φετινή θεατρική παρουσίαση του διηγήματος «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη –ύστερα από 2 επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων την προηγούμενη θεατρική σεζόν– η εταιρεία «ηθικόν ακμαιότατον» τιμά τα 100 χρόνια από το θάνατο του Σκιαθίτη συγγραφέα.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Θανάσης Σαράντος
Μουσικός-Ηχητικός Αυτοσχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης
Σκηνικά-Κοστούμια: Λίνα Μότσιου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Θανάσης Σαράντος
Διεύθυνση Παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κερεστεντζής
Βοηθός Σκηνογράφου: Χρήστος Λάσκαρης
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου, Τάκης Βεκόπουλος
Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00
Ο Αμερικάνος
Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Μία δραματοποιημένη διήγηση από τον Θανάση Σαράντο
Εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον»

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια παράστασης:  70’
Εισιτήρια: 15€ (κανονικό)
Μειωμένο: 10€ (φοιτητικό / κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων ΑΣΠΕ / κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / άτομα άνω των 65 ετών / μέλη της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών & του Συλλόγου Απανταχού Σκιαθιτών)

Θέατρο  – Τελευταίες παραστάσεις

Κυριακή 2, Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011,
στις 22:00

Samuel Beckett,

Breath σε  πρώτη πανελλήνια παρουσίαση
A piece of Monologue
Rockaby
Come and Go
Cascando πρώτη παγκόσμια παρουσίαση στο θέατρο
σε μια ενιαία παράσταση

Σε Σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη

Το Breath είναι ένα κομμάτι του Samuel Beckett γραμμένο για να χρησιμοποιηθεί σαν εισαγωγή στην επιθεώρηση «Ω! Καλκούτα».

Μέσα σε μια κινούμενη εικόνα και δυο ήχους ο  Beckett συμπύκνωσε τη φιλοσοφία του, αλλά και ολόκληρο το θεατρικό του σύμπαν.

Τα δυο μοναδικά γεγονότα της ζωής ενός ανθρώπου είναι η γέννησή του και ο θάνατός του. Ο ενδιάμεσος χρόνος, μια «κινούμενη» στατική εικόνα. Ενός και μοναδικού τοπίου που η συνεχής παρατήρησή του επιφέρει και τη σταδιακή συνείδηση των λεπτομερειών του. Αυτό είναι που μας δίνει την ψευδαίσθηση της αλληλουχίας γεγονότων που στον απολογισμό μόνο σαν ασήμαντα και τετριμμένα καταγράφονται.

Αυτό το μικρό έργο αποτελεί και τον καμβά για την παράστασή μας που έχει το γενικό τίτλο «Breath». Με τον ίδιο προβληματισμό σαν ομόκεντροι κύκλοι αναπτύσσονται και τα άλλα  μικρά του έργα.

Στο A piece of Monologue, μια ζωή σαν αναμνήσεις ενός τοπίου, ένας άδειος τοίχος με τα ίχνη που άφησαν οι φωτογραφίες που κάποτε υπήρχαν, μια παλιά λάμπα που δεν ανάβει και οι μνήμες των… «παραλίγο να πει αγαπημένων». Ένας άντρας ή απλά ένας άνθρωπος μέσα σ’ ένα πυκνό σκοτάδι.

Στο Rockaby, από την κούνια, όταν είμαστε βρέφη, έως την κουνιστή πολυθρόνα, που μας αγκαλιάζει στην εποχή της ωριμότητας, μια αναμονή του «άλλου βλέμματος». Δεν είναι καταδίκη η έλλειψη ούτε σκληρόκαρδη αμέλεια αυτή η απουσία. Αλλά για τον οντολογικό Beckett αυτό είναι η φύση των πραγμάτων.

Στο Come and Go, τρείς γυναίκες μέσα σε 125 λέξεις περιγράφουν το κοινό τους παρελθόν, την αγωνία για τον επερχόμενο καιρό αλλά και την πίστη τους στην παντοτινή φιλία που τις δένει.

Στο Cascando, ένας Opener και μια φωνή. Η αγωνία του δημιουργού για μια Ιστορία που θα είναι και η ψυχική του σωτηρία. Στη δικιά μας παρουσίαση οι δυο ρόλοι είναι δυο γυναίκες που συμμετέχουν σ’ ένα κοντσέρτο για δύο πιάνα. Ακολουθώντας όλη τη διαδικασία μιας συναυλίας πολεμούν και πολεμιούνται προσπαθώντας να διασωθούν από το ίδιο το άυλο έργο.

Με τους: Τατιάνα Παπαμόσχου, Χίλντα  Ηλιοπούλου, Ευθύμη Λιάτο, Βάσω Μορφιαδάκη, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Γεωργία Αγκοσίλιο και  Σταύρο Τσακίρη

Σε νέα μετάφραση της Δήμητρας Πετροπούλου
Κοστούμια: Γιάννη Μετζικώφ
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Το κάθε έργο είναι στημένο Πάνω σε μια Εικαστική Εγκατάσταση.
Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες:

Αντώνης Βολανάκης – Γιάννης Διαμάντης – Ελευθερία Ντεκώ – Αλέξανδρος Ψυχούλης

Video art: Νάντια Σκούρτη
Φωτογραφίες: Δημήτρης Στουπάκης
Αφίσα- πρόγραμμα: Βαγγέλης Νικολάου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Γιασσάκης
Samuel Beckett
Breath
Κυριακή 2, Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011,
στις 22:00

Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια παράστασης: 75’  λεπτά.
Παραγωγή:    OmIcrOn 2,  μια εταιρεία για τις τέχνες
Αίθουσα Black Box
Εισιτήρια: 18€ Κανονικό, 12€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
Θέατρο – Τελευταίες παραστάσεις

Δευτέρα 3  & Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, στις 21:15
Παράσταση: «Από την Αρχή…»  -θέατρο της επινόησης
από μονόπρακτα του Ξ. Φ. Κρετζ
Σκηνοθεσία Βίκυ Μαστρογιάννη και Μιχάλης Γεωργίου
Ομάδα 7

Έξι ηθοποιοί, τέσσερις γυναίκες και δύο άντρες, αντιμετωπίζουν καθημερινά, το ίδιο ανέλπιδο σενάριο. Η υπόσχεση για καλύτερες μέρες είναι αδιέξοδο, ο κύκλος βίας στον οποίο όλοι είναι συμμέτοχοι, δημιουργεί ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις.

« ….όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα…  Από την αρχή….» (Φ. Ξ. Κρετζ)
Με αφορμή τα μονόπρακτα του Φ. Ξ. Κρετζ, «Εργασία στο σπίτι» και «Άνω Αυστρία» η ομάδα εξερευνά και αναδεικνύει τις συνθήκες εγκλωβισμού και πολτοποίησης της ανθρώπινης ύπαρξης, που χαρακτηρίζουν, κατά τη γνώμη της, τις σύγχρονες κοινωνίες.

Η ομάδα Επτά δημιουργήθηκε το 2003. Χρησιμοποιεί  μεθόδους από το θέατρο της επινόησης. Δράσεις που στηρίζονται σε οργανωμένους αυτοσχεδιασμούς, με έμφαση στην οπτικοποίηση της συναισθηματικής μνήμης, την σκηνική αξιοποίηση του ελεύθερου συνειρμού και του θεατρικού κειμένου του Κρετζ, την ανάκληση δράσεων της καθημερινότητας, την ανάγκη της συμμετοχής των ερμηνευτών σε ένα πολυδιάστατο και αποσπασματικό παρόν, που δημιουργεί έναν καμβά ποικίλων συναισθημάτων, ενεργειών και μηνυμάτων στην σκηνή.

Θεατρική Παράσταση
Από την Αρχή…
Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, στις 21:15
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη και Μιχάλης Γεωργίου

Παίζουν:
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Ελεάνα Αποστολάκη, Γιώργος Ανδράκης, Κατερίνα Λάττα, Νικολέττα Μαστρογιαννακοπούλου, Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Συντελεστές
Σκηνικά – Κουστούμια – Φωτισμοί: Ομάδα Επτά
Πρωτότυπη Μουσική: Λευτέρης Αγγελάκης
Σύμβουλος Δραματουργίας: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Βοηθός Παραγωγής: Νίκος Γεωργίου
Παραγωγή:  Ομάδα Επτά

Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια παράστασης: 75΄

Εισιτήρια: 15€ Κανονικό, 10€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων  (Ισχύουν ατέλειες ΣΕΗ & Σπουδαστών Δραματικών Σχολών, με σειρά προτεραιότητας, εφ’ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα)

Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους

Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA)
Βραδιές κουκλοθέατρου

Κάθε Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30 παραστάσεις για παιδιά & όχι μόνο.

Συνεχίζεται,  μέχρι το Μάιο του 2011, η επιτυχημένη συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με  το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA), που προσφέρει σε μικρούς και ενήλικες ξεχωριστές παραστάσεις κουκλοθέατρου.

Κουκλοθέατρο για Μικρούς & Μεγαλύτερους
Κάθε Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30

Εισιτήριο: 8€

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011
Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια
Παράσταση: Πετροτσουλούφης

ΠΕΤΡΟΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ: Ιστορίες για καλούς μεγάλους και κακά παιδιά

Συγγραφέας: Χάινριχ Χόφμαν, 1845
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαρκόπουλος
Μελοποίηση – Σύνθεση: Κώστας Βόμβολος
Σκηνογραφία: Ερμιόνη Κοντογούλα
Φωτισμοί:  Μελίνα Μάσχα
Σχεδιασμός, Κατασκευή κουκλών και σκηνικών αντικειμένων:
Στάθης Μαρκόπουλος, Άγγελος Ρωμαντζής, Κωστής Ζαϊμάκης

Παίζουν:
Κουκλοπαίκτες: Άγγελος Ρωμαντζής, Στάθης Μαρκόπουλος
Μουσική, τραγούδι: Κωστής Ζαϊμάκης

Η παραγωγή επιχορηγήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού

Ο «Πετροτσουλούφης», είναι το πιο πολυ-μεταφρασμένο και πολυ-διαβασμένο  παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο της Ευρώπης.

Η παράσταση αποτελείται από εννέα ανεξάρτητες εύθυμες ιστορίες και αστείες εικόνες οι οποίες παίζονται διαδοχικά. Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους είναι τα παιδιά-ήρωες τα οποία κάνουν κάποια σκανταλιά παραβαίνοντας τις νουθεσίες των γονιών τους και τελικά… την πληρώνουν ακριβά. Οι καλοί γονείς επιβεβαιώνουν τον εαυτό τους καθώς και τον δίκαιο και καλό κόσμο που έχτισαν για τα τέκνα τους.

Πρόκειται για μια σάτιρα της υποκρισίας των μεγάλων και ταυτόχρονα ένα μέσο γελοιοποίησης του «εγκλήματος» και της «τιμωρίας» που υλοποιείται με 30 ξυλόγλυπτες μαριονέτες, ζωντανή μουσική και τραγούδι πάνω σε μια ανοικτή υπερυψωμένη σκηνή. Όλες οι εικαστικές, δραματουργικές και σκηνοθετικές επιλογές έχουν γίνει σε μια προσπάθεια μεταφοράς της ατμόσφαιρας και αισθητικής του πρωτότυπου βιβλίου που -μέσω του γέλιου και της θεατρικότητας- παίζει χαρούμενα με θέματα που απασχολούν όλα τα παιδιά του κόσμου, βοηθώντας τα να τα διαχειριστούν ευκολότερα στη ζωή τους.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο 2009 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Δήμου Κιλκίς.

Το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια! γεννήθηκε στην Πράγα το 1992, με παραστάσεις μαριονέτας στους δρόμους της Τσεχικής πρωτεύουσας όπου ο δημιουργός του Στάθης Μαρκόπουλος σπούδαζε στην Ακαδημία Κουκλοθεάτρου ALD-DAMU και παράλληλα μαθήτευε στον Ισπανικό θίασο Marionetas del Matadero.

Από το 1994 μέχρι σήμερα διανύει μια συνεχή πορεία δημιουργίας ποιοτικών παραστάσεων για ενήλικες και παιδιά, θεαμάτων κούκλας στο δρόμο, συμμετοχών σε διεθνή φεστιβάλ, εκθέσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και συνεργασίες με πολλούς άλλους θιάσους σε παραγωγές με κούκλες κάθε είδους.

Είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA) καθώς και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ITI).

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011
Θέατρο Μαριονέτας \”Γκότση\”
Παράσταση: Ο Μόγλης

Ο Μόγλης σώζεται από τον Μπαγκίρα τον πάνθηρα μετά από μία καταστροφή ο οποίος τον πηγαίνει να ζήσει με τους λύκους. Καθώς μεγαλώνει ο Μόγλης στην οικογένεια των λύκων, ο Σιρ Χαν ο τίγρης εμφανίζεται στην περιοχή με σκοπό να σκοτώσει το Μόγλη για εκδίκηση στους ανθρώπους γιατί οι κυνηγοί είχαν σκοτώσει την οικογένειά του. Ο Μπαγκίρα και οι λύκοι αποφασίζουν την επιστροφή του Μόγλη στο χωριό των ανθρώπων. Και το ταξίδι στη ζούγκλα αρχίζει…
Το έργο είναι ένας ύμνος για τη φύση, τη διαφορετικότητα και τη φιλία.

ΚΕΙΜΕΝΑ: Λίλιαν Τσέρτου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Καραγιάννης
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ:  Ειρήνη Γκότση
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ: Θανάσης Γκότσης, Μαρίλια Νομικού
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Βίνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Συριώτης, Περικλής Λιανός, Νίκος Παπαδόπουλος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 60\’ λεπτά

Το Θέατρο Μαριονέτας «ΓΚΟΤΣΗ» ιδρύθηκε το 1978 από τον Νίκο Γκότση. Ο Νίκος Γκότσης το 1957, σε ηλικία μόλις 16 ετών, εργάστηκε ως χειριστής μαριονέτας στο Θέατρο Καλαϊτζάκη. Από το 1960 έως και το 1970 ανέλαβε τη διεύθυνση του Θεάτρου. Το 1978 ίδρυσε το Θέατρο μαριονέτας «ΓΚΟΤΣΗ».

Ο Θανάσης Ν. Γκότσης από μικρός ακολουθούσε τις παραστάσεις και τις περιοδείες του θιάσου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τέχνη της μαριονέτας από την ηλικία των 8 χρόνων έως και σήμερα.

Από την ημέρα της ίδρυσης του Θεάτρου, μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης της τέχνης της μαριονέτας στην Ελλάδα, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες πραγματοποιώντας έρευνες για την πιο άρτια κατασκευή της μαριονέτας και τη διάδοσή της ως Ελληνικό γέννημα θρέμμα από το 500 π. Χ. (Αγάλματα Νευρόσπαστα).

Από το 1978 έως και σήμερα έχουν ανέβει 8 έργα για παιδιά και 6 για ενήλικες.  Το 1997 δημιουργήθηκε η πρώτη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (http://www.marionette.gr/) με σκοπό το πάντρεμα της τέχνης με τη σύγχρονη τεχνολογία.  Από τον Ιανουάριο του 2002 λειτουργεί το εργαστήριο και μουσείο μαριονέτας με εκθέματα από κούκλες μοναδικής κατασκευής, όπου παράλληλα παραδίδονται σεμινάρια κατασκευής και κίνησης της μαριονέτας σε νέους ενδιαφερόμενους.  Τον Οκτώβριο του 2002 εγκαινιάστηκε το μόνιμο Θέατρο του θιάσου στην Ηλιούπολη. Ο θίασος έχει συμμετάσχει στα διεθνή φεστιβάλ μαριονέτας στην Τυνησία το 1994, στην Πράγα το 2000 και στα εγχώρια φεστιβάλ κούκλας και μαριονέτας στην Αθήνα, Ύδρα, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Χανιά.