Η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «οι Έλληνες …

μπορούν – GreeksCan!» παρουσιάζουν την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, 20:00-22:00, στο Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τρεις προσεγγίσεις για ένα αλλιώτικο τρόπο να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε το χώρο που ζούμε και δουλεύουμε.

Οι Στέφανος Παλλαντζάς (Project15), Andrew Clements (Οικοστέγες) και Θανάσης ∆εμίρης (FluxOffice) μιλούν για την πρωτοποριακή και βραβευμένη δουλειά Ελληνικών επιχειρήσεων στο σχεδιασμό χώρων.

Ο Θανάσης Δεμίρης, με αφορμή την πρόσφατα βραβευμένη μελέτη για ένα θέατρο πάνω από μία αρχαιολογική ανασκαφή, μιλά για τη σημασία του τόπου, του τοπίου και της δυνατότητας μετασχηματισμού του χώρου”.

Ο Andrew Clements μιλάει για τις πράσινες στέγες και το όραμα του η Αθήνα από το Λυκαβηττό να μοιάζει με ένα μεγάλο κήπο. Μιλάει ακόμα για τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το κλίμα και τη χλωρίδα, που μπορούν να την καταστήσουν εξαγωγική δύναμη στο αντικείμενο αυτό.

Ο Στέφανος Παλλαντζάς εξηγεί πως εκμεταλλευόμενοι το μεσογειακό κλίµα και τον βιοκλιματικό σχεδιασμό, τις παραδοσιακές τεχνικές αιώνων αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες στην κατασκευή, µπορούµε να εξασφαλίζουμε τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού µας καταναλώνοντας όση ενέργεια χρησιμοποιεί ένα πιστολάκι µαλλιών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι θεατές συζητώντας με τους ομιλητές θα σχεδιάσουν, ζωντανά, στη σκηνή, πράσινα κτίρια και πόλεις που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Θα προβληθούν επίσης video σχετικά με το χώρο που ζούμε, τα πράσινα κτίρια και τις πράσινες στέγες.

Η εκστρατεία έχει γενικό τίτλο “Οι Έλληνες Μπορούν” σε αντιδιαστολή με το ερώτημα: “Can the Greeks?” που στα αγγλικά σημαίνει όχι μόνο “Μπορούν οι Έλληνες;” αλλά και “πακετάρισε τους Έλληνες, ξεφορτώσου τους”.

Η εκστρατεία απαντά: “Greeks Can!”

Στόχος της είναι να προσεγγίσει όλους τους Έλληνες, και ιδιαίτερα τους νέους και όσους χρειάζονται να ξεπεράσουν την απαισιοδοξία, να βάλουν στην πράξη τη δημιουργικότητα τους, να χτίσουν ένα καινούργιο αύριο για την Ελλάδα. Στόχος είναι να φτάσει το μήνυμα και σε όλο τον κόσμο που χρειάζεται να δει παραδείγματα επιτυχίας από την Ελλάδα.

Η εκστρατεία “GREEKS CAN!” αξιοποιεί τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα για να μεταφέρει αυτά τα μηνύματα παντού, σε κάθε πόλη, σε όλο τoν κόσμο.

Κάθε 15 μέρες θα πραγματοποιείται μια νέα εκδήλωση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ στο ενδιάμεσο μέσω του ηλεκτρονικού forum που θα δημιουργηθεί για την εκστρατεία θα συνεχίζεται ο διάλογος και η συνεργασία. Δημιουργικότητα, αισιοδοξία, αναγνώριση των δυνατοτήτων των Ελλήνων, είναι το ζητούμενο.