Ο Σταυρός του Νότου παρουσιάζει την Idra Kayne, μια νέα, ξεχωριστή καλλιτέχνιδα για μία συναυλία την Πέμπτη …

19 Απριλίου 2012.

Η Idra Kayne γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από πατέρα Ουγκαντέζο και μητέρα Ελληνίδα. Σπούδασε για 15 χρόνια χορό (κλασσικό μπαλέτο και jazz) στις σχολές του Γιάννη Μέτση, της Άννας Πέτροβα και του Φωκά Ευαγγελινού.
Έχει σπουδάσει φωνητική με τη Νένη Ζάππα και το 2007 αποφοίτησε από το Vocal Art Academy.

Από το 2000 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική κι έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Σταυρός του Νότου, Αρχιτεκτονική, Γαία, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κλπ). Το 2007 παρακολούθησε σεμινάρια τραγουδιού, σύνθεσης, ενορχήστρωσης και beatbox στο Rotterdam στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Roots & Routes και εμφανίστηκε ως support act των DeLa Soul στο φεστιβάλ “Meet The Streets”.

Από το 2008 έως και σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες δισκογραφικά αλλά και σε live εμφανίσεις (STAVENTO, Ζακ Στεφάνου,  NEBMA κ.α.) 

Στα τέλη του 2011 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό της album με τίτλο “DON’T WALK AWAY” από την ΕΜΙ. Το ομώνυμο τραγούδι επέλεξε το Jumping Fish ως «τραγούδι του Jumping Fish” για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2012.

Τον Φεβρουάριο του 2012, συμμετέχει στο επιτυχημένο musical του Τζόναθαν Λάρσον Rent στο θέατρο ΒΕΑΚΗ ερμηνεύοντας δυο δικά της τραγούδια, ενώ παράλληλα κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

IDRA KAYNE
“DON’T WALK AWAY” 
Η ΝEA ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ ΤΟΥ JUMPING FISH

«DON\’T WALK AWAY»
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ JUMPING FISH
ΣΤΙΧΟΙ/ΜΟΥΣΙΚΗ: BIGTIME.PR