Το περίφημο φεστιβάλ κινηματογράφου που φιλοξενείτε κάθε χρόνο στο νησί των Ιπποτών, προβάλει ταινίες μικρού, μεγάλου και μεσαίου μήκους με θέματα οικολογικού περιεχομένου. Μας υπενθυμίζουν ότι οι άνθρωποι δεν φέρονται “ιπποτικά” στη φύση!

Το περίφημο φεστιβάλ κινηματογράφου που φιλοξενείτε κάθε χρόνο στο νησί των Ιπποτών, φιλοξενεί ταινίες μικρού, μεγάλου και μεσαίου μήκους με θέματα οικολογικού περιεχομένου. Μας υπενθυμίζουν ότι οι άνθρωποι δεν φέρονται “ιπποτικά” στη φύση!


Η φύση κραυγάζει, ουρλιάζει. Και εμείς; (Επιλέγουμε) και ακούμε μόνο τις εκκωφαντικές καταναλωτικές μας υστερίες. Η δημιουργία, η καλλιτεχνική δημιουργία, εμπνευσμένων και ευαισθητοποιημένων πρωτίστως, κινηματογραφιστών, δεν φράσσει τους ακουστικούς δέκτες.


Το Οτιγιγουαρόνγκο είναι μια αναπτυσσόμενη πόλη στο κέντρο της νοτιοαφρικανικής Ναμίμπια. Περιοχή στο χάρτη που ουδόλως θα γνωρίζει κανείς! Εκεί, το νερό σπανίζει και χιλιάδες κόσμος ζει στη φτώχια σε καταυλισμούς χωρίς σωστές εγκαταστάσεις υγιεινής.


Το παραπάνω θέμα, αποτελεί το σενάριο της ταινίας του Ralf Hofelein, Τουαλέτα ΟΤΓΙ. Είναι ένα από τα δεκάδες φιλμ που συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών Ecofilms που θα διεξάγεται στο νησί της Ρόδου έως και τις 24 Ιουνίου.


Συνολικά θα προβληθούν 98 ταινίες από 32 χώρες στις αίθουσες του Δημοτικού θεάτρου και στο θερινό κινηματογράφο Ρόδον, στη πόλη της Ρόδου. Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει εκτός από κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία με θέμα την οικολογία, πρωτότυπα οπτικοακουστικά έργα απ΄όλο τον κόσμο, αφιερώματα και εκδηλώσεις.INFO


Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:www.ecofilms.gr