Οι προβολές στην Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζονται με το ντοκιμαντέρ με θέμα “Identity” (Ταυτότητα), την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 20.30.

 

Στο επεισόδιο αυτό ο ηθοποιός Steve Martin και ο φωτογράφος William Wegman μας εισάγουν στο θέμα, ενώ στη συνέχεια μιλούν οι καλλιτέχνες Bruce Nauman, Kerry James Marshall, Maya Lin και Louise Bourgeois.

 

Ακολουθούν οι προβολές:

17/9: Spirituality (Πνευματικότητα) με τους Ann Hamilton, John Feodorov, Shahzia Sikander και James Turrell (Εισαγωγή: Beryl Korot και S. Epatha Merkerson) και

24/9: Consumption (Κατανάλωση) με τους Michael Ray Charles, Matthew Barney, Andrea Zittel και Mel Chin (Εισαγωγή: Barbara Kruger και John McEnroe).

 

O αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Art21 σε συνεργασία με το Hellenic American College και την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν τη σειρά προβολών Art21 – 100 Artists αφιερωμένη στη διεθνή, σύγχρονη εικαστική σκηνή.

 

Ο πρώτος κύκλος της σειράς Art21 – 100 Artists θα προβληθεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) κάθε Τρίτη του Σεπτεμβρίου, στις 20.30.

 

Η σειρά Art21 – 100 Artist περιλαμβάνει 24 συνολικά ντοκυμαντέρ που θα προβληθούν από τους συνεργαζόμενους φορείς (ΑΣΚΤ, Camp, Ελληνοαμερικανική Ένωση). Εκατό διεθνείς εικαστικοί μιλούν οι ίδιοι για τη δουλειά τους και για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούν, για τη σχέση τους με το κοινό αλλά και τη στάση τους απέναντι στις κοινωνικές εξελίξεις του 21ου αιώνα. Το αφιέρωμα έκανε την έναρξή του στην Αθήνα στην Art-Athina 2013.

 

Ο κύκλος προβολών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση θα ολοκληρωθεί με στρογγυλό τραπέζι, όπου σύγχρονοι θεωρητικοί και καλλιτέχνες με βάση την Αθήνα αλλά και εκπρόσωποι του Art21 μέσω skype θα κληθούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους γύρω από την σύγχρονη εικαστική σκηνή.

 

Τα ντοκυμαντέρ θα προβληθούν στα Αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους.