Πολλές και διαφορετικές ιδέες για δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Cycladic Shop!

Μεταξύ των προτάσεων ξεχωρίζει η σειρά κοσμημάτων «Love» με τη λέξη «love» γραμμένη ανάγλυφα στο σύστημα γραφής Braille, που σχεδίασε αποκλειστικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ο Γιώργος Μουτσάτσος. Συνθέσεις από ασήμι, μετάξι και πολύτιμες πέτρες αποτυπώνουν την πολύτιμη λέξη της αγάπης με το σύστημα Braille, μια παναθρώπινη γλώσσα αγάπης…

Ο κώδικας Braille είναι μία απόδοση του γραμματικού αλφαβήτου από ανάγλυφες στιγμές που με διάφορους συνδυασμούς αποδίδουν ένα κείμενο. Το σύστημα επιτρέπει στα άτομα με πρόβληματα όρασης να διαβάζουν ψηλαφώντας τις στιγμές με το δάχτυλο.

Ο Γιώργος Μουτσάτσος είναι μαθηματικός και σχεδιαστής κοσμημάτων, με φανερές επιρροές στις δημιουργίες του από τον κόσμο των αριθμών και την αρμονία των μαθηματικών.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της σειράς “LOVE” θα διατεθούν στο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης, το οποίο χρησιμοποιεί ως βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο την πολυαισθητική μουσειοσκευή.

Το Cycladic Shop λειτουργεί ώρες και μέρες του Μουσείου:

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00
Πέμπτη:10.00-20.00
Κυριακή: 11.00-17.00
Τρίτη κλειστά
Έκπτωση από 10 έως 30% για τους Φίλους του ΜΚΤ

Φωτογραφία: Κόσμημα με τη λέξη “love” γραμμένη ανάγλυφα στο σύστημα γραφής Braille, σχεδιασμένα από το Γιώργο Μουτσάτσο αποκλειστικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

– Βραχιόλι από ασήμι και μεταξωτό νήμα | € 55,00