Το IDEAL/S είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για την παρουσίαση νέων ανατρεπτικών για την εποχή επιχειρηματικών ιδεών, είτε με τη μορφή μη κυβερνητικών οργανώσεων μη κερδοσκοπικών οργανισμών ή επιχειρηματικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα με αντισυμβατικούς τρόπους, επιτυγχάνουν αναπάντεχες συμβιώσεις, καινοτομούν αλλάζοντας τα δεδομένα και διαμορφώνουν ένα νέο χάρτη ανάπτυξης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ένας κύκλος παρουσιάσεων που αφορά όχι μόνο στην διαφορετικότητα της ιδέας και του οράματος, αλλά σε ένα ακόμα πιο δύσκολο στοίχημα των καιρών, στην παρεμβατική ιδέα που λειτουργεί, κοινωνικά και οικονομικά ως συλλογικό μοντέλο, που είναι πρεσβευτής (embassador) και διαμορφωτής του διαφορετικού τρόπου ζωής, που προτείνει την ευελιξία, την προοπτική, και τον διαφωτισμό απέναντι σε ότι καθιερωμένο, ιδέες που υλοποιήθηκαν και που συνάδουν με τον παλμό της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Κάθε Πέμπτη στην CHEAPART.HALANDRI και στο πλαίσιο ενός εβδομαδιαίου ραντεβού με μία επιλογή αξιόλογων επιχειρηματικών σχημάτων γνωρίζουμε από κοντά την ιδέα ως εφαλτήριο και κινητήριος δύναμη στη δημιουργία ενός λειτουργικού σχήματος που αποτελεί την ίδια την επιχείρηση, το μοντέλο, τον οργανισμό. Επιχειρηματικές ιδέες  που αφορούν στον πολιτισμό (εικαστικά, μουσική θέατρο), στην καινοτομία της τεχνολογίας (open platforms, social media κλπ.), κοινωνικά και εκπαιδευτικά μοντέλα που αφορούν στην εκμάθηση, υγεία, προστασία του πολίτη και πολλά άλλα.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα συζητήσεων που θα καταγράψει την σημασία της ΙΔΕΑΣ στην επιχειρηματικότητα, τους δρόμους προς την υλοποίηση της και τις δυνατότητες της να αλλάξει και την καθημερινότητα μας σε επίπεδο σκέψης, συμπεριφοράς, αισθητικής, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

Κάθε μοντέλο έχει το δικό του μοναδικό τρόπο λειτουργίας, τους δικούς του τρόπους χρηματοδότησης. Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάζονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση της ιδέας, των καινοτομιών καθώς και της ευελιξίας, στοιχεία απαραίτητα για την βιωσιμότητα τους σε μια εποχή ύφεσης. Σημαντικός στόχος επίσης είναι η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας με χρηματοδοτικούς οργανισμούς για συνεργασίες και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τα επιχειρηματικά σχήματα θα παροτρύνει νέες επιχειρήσεις και οργανισμούς να σχηματιστούν και θα βοηθήσει να αποτυπωθεί μια καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει τώρα στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτής της πλατφόρμας θα παρουσιαστούν επιπλέον οι νέες ιδέες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο του τελικού σχεδιασμού τους.

Την Πέμπτη 20 Φεβρουάριου στις 20.00 η Cohete Surfboards θα παρουσιάσει την εξέλιξη της εταιρείας και θα πραγματοποιήσει live workshop για το πως κατασκευάζονται οι σανίδες surf.

Η εταιρεία Cohete Surfboards κλείνει 10 επιτυχημένα χρόνια στο design και την κατασκευή Surfboards επιταχύνοντας εξειδικευμένη και άρτια τεχνογνωσία συνεργαζόμενη με κορυφαίους καλλιτέχνες που φιλοτεχνούν τα είδη τους. Έτσι η εταιρεία έχει καταφέρει να βρίσκεται στο top των πωλήσεων και στην επιλογή των surfers. Η Cohete Surfboards έχει ήδη κατακτήσει την Ευρωπαϊκή αγορά με ένα εμπορικό δίκτυο σε Δουβλίνο, Αγγλία, Σουηδία, Ελλάδα και Κύπρο.

Πως το πάθος γίνεται εταιρία. Πως διευρύνεται ο κύκλος των ενδιαφερόμενων για την συγκεκριμένη επιχειρηματική ιδέα αποτελώντας μια κοινότητα ανταλλαγής ιδεών και τεχνογνωσίας.

Ιδέα/Οργάνωση: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη, Τίνα Μανωλοσπούλου

Επικοινωνία: Κωνσταντίνος Καλφακάκος