Το έργο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και αντικατοπτρίζει τη διαρκή εισροή και αναπαραγωγή πληροφοριών στα κοινωνικά δίκτυα και τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το έργο VIRAL νοηματοδοτείται εκ νέου μέσα από την επαφή με το εν εξελίξει κοινωνικό γλυπτό του VSP, τη γειτονιά και τα viral εργαστήρια με τους γείτονες και τους επισκέπτες του VSP.

Το VIRAL: Έξυπνες λύσεις για τέχνη στο σπίτι είναι ένα ζωγραφικό έργο εργαστηριακού χαρακτήρα και αποτελείται από εικόνες που αναπαράγουν εμφανώς τα “θραύσματα” από τα οποία προέκυψε. Πλήξη, ένστικτα, προσωπικές και συλλογικές αναμνήσεις, γέλιο, η σύγχρονη ταυτότητα της κατανάλωσης, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη για την κατασκευή του έργου. Επόμενο στάδιο ήταν η υλοποίηση της πληροφορίας σε ένα φυσικό αντικείμενο άρα και η πρόθεση να ευχαριστήσει την ουσιαστικότερη εμπειρία της ανθρώπινης επικοινωνίας, δηλαδή αυτής που συμβαίνει σε πραγματικό χώρο και χρόνο.

31 MOST SATISFYING DIY IDEAS, 26 COOKING TRICKS AND TIPS, BEST THUG LIFE COMPILATION VIDEO, ΝΑ ‘ΞΕΡΕΣ ΠΩΣ ΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, VRAIA FWTO <3 <3, CUTE ANIMALS THAT CAN MELT YOUR HEART, 20 ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ FOOD HACKS, GEORGEFLOYD’S DEATH SHOWS THE POWER OF SOCIAL MEDIA, Η ΣΚΛΑΒΑ ΣΟΥ ΗΜΟΥΝ Η ΣΚΛΑΒΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ, FOVERO ILIOVASILEMA, FADS, FAGS, BEWARE OF PITY, LIFE PORN KAI SO MUCH MORE, SMART SOLUTIONS FOR ART AT HOME, ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Ο Ιάσονας Καμπάνης συλλέγει ‘θραύσματα’ μέσα από τυχαίες ή συγκυριακές πληροφορίες του διαδικτύου. Έχει ως αφορμή τις viral πληροφορίες που μεταδίδονται κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις μεταλλάσσει σε εικαστικό αντικείμενο, “σε ένα γλωσσικό στοιχείο ενός παραδοσιακού συστήματος επικοινωνίας, που διερευνά την αιτιότητα και τον σκοπό της ίδιας αυτής της μετάλλαξης.”, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Με αφορμή την έκθεση θα πραγματοποιηθούν από τον καλλιτέχνη δύο viral εργαστήρια με θέμα την ζωγραφική και την εικόνα στις 26 Σεπτεμβρίου και στις 3 Οκτωβρίου 2020.

Δηλώστε συμμετοχή στο email [email protected] με τίτλο “Δήλωση συμμετοχής | VIRAL”. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Λίγα λόγια για τον Ιάσονα Καμπάνη

Ο Ιάσονας Καμπάνης γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Από το 2007 ασχολείται με τη ζωγραφική, τη χαρακτική, τη φωτογραφία, τα ψηφιακά μέσα, την performance, τις εγκαταστάσεις και τα σκηνικά έργα. Το 2020 επιλέχτηκε στο 3ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της ΑRTWORKS. Έργα του έχουν παρουσιαστεί κυρίως στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.