Η μουσική διαδρομή του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2011 ξεκινά με την Ζωή Παπαδοπούλου, μια τραγουδίστρια που έχει κερδίσει

το κοινό με τις φωνητικές της ικανότητες και την ερμηνεία της μέσα από τις συνεργασίες της τα τελευταία χρόνια με τους Μητροπάνο, Αλεξίου, Αρβανιτάκη, Κότσιρα, Μακεδόνα, κ.α. Η Ζωή Παπαδοπούλου θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011, στις 9.00 το βράδυ.

 

Ο πρώτος δίσκος της, σε παραγωγή της Χαρούλας Αλεξίου, με τίτλο «Κρύσταλλα Κόκκινα Φιλιά», έγινε ευρύτερα γνωστός με τις φωνές και των δυο να τραγουδάνε «Αχ και να σε είχα εδώ». Το 2008 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της, με τίτλο «Τατουάζ» και η χαρακτηριστική φωνή της Ζωής ταξιδεύει στα ερτζιανά, ερμηνεύοντας τους στίχους της Χαρούλας Αλεξίου στο ομώνυμο τραγούδι. Έτσι, αρχίζει να γράφεται η δική της πορεία στη σύγχρονη ελληνική μουσική.

 

Για το 2011 η Ζωή έχει ετοιμάσει ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, με γνώμονα το συναίσθημα και τη συγκίνηση που το καλό ελληνικό τραγούδι ξέρει να προκαλεί. Διασκευάζει και ερμηνεύει παλιά αλλά και πιο σύγχρονα τραγούδια της ψυχής, αλλά και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, σε μια μουσική παράσταση για πιάνο και φωνή. Μαζί της στο πιάνο η Σάσα Παπαλάμπρου.

 

Ζωή Παπαδοπούλου, φωνή
Σάσα Παπαλάμπρου, πιάνο