Από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η γκαλερί Άστρα θα φιλοξενεί την έκθεση της Λιάνας Αναστασιάδου, με τίτλο Ζωγραφική…

Η πραγματικότητα των έργων της Λιάνας Αναστασιάδου αρχίζει να υπάρχει μέσα από τυχαίες επιλογές χρωμάτων και τυχαίες κινήσεις πού ορίζουν γραμμές και σχήματα. Ακολουθεί η ανάγνωση των συσσωρευμένων χρωματικών επιφανειών και  σχημάτων που έχουν προκύψει από την ενδοσκοπική και διαισθητική αυτή διεργασία.

Με την ανάγνωση αυτή αποκαλύπτονται μορφές και σχήματα που προτείνουν ιδέες και θέματα. Η συγκίνηση από την αναγνώριση αυτών των εικόνων, αποτελεί την ώθηση για να γίνουν τα επόμενα ζωγραφικά βήματα.

Τα βήματα αυτά ακολουθούν μία διαδρομή αναζήτησης σχημάτων και γραμμών που περιγράφουν μορφές του φυσικού κόσμου: τον ορίζοντα, τα βουνά και τα δέντρα, τις σπηλιές, το φως και το σκοτάδι, τα ζώα.

Όσα από αυτά έρχονται στην επιφάνεια, αναδύονται, όχι σαν ανάμνηση και αναπαράσταση εικόνων, αλλά σαν αναφορά στη συγκίνηση και τα συναισθήματα που κάποτε προκάλεσαν. Είναι δηλαδή, η ζωγραφική αυτή μία νοσταλγική αφήγηση συγκινήσεων με εικόνες.