Ο διάσημος Χιλιανός μουσικός έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία στο Polis Theater και μία ξεχωριστή εμφάνιση στην πρεμιέρα της παράστασης Tejas Verdes.

Ο διάσημος Χιλιανός μουσικός έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία στο Polis Theater και μία ξεχωριστή εμφάνιση στην πρεμιέρα της παράστασης Tejas Verdes.

O Angel Parra είναι καταξιωμένος τραγουδοποιός και δεξιοτέχνης κιθαρίστας. Τα τραγούδια του είναι ένας συνδυασμός προσμονής, λύπης και χαράς, που μας φέρνουν σε επαφή με το κέντρο μια τεράστιας, πολύχρωμης και στην ουσία ανεξερεύνητης ηπείρου.

Στη μοναδική αυτή συναυλία θα τον συνοδεύσει η Φωτεινή Δάρρα με την υπέροχη φωνή της, ερμηνεύοντας μερικά πολύ γνωστά του τραγούδια μεταξύ των οποίων και το «Gracias a la vida», το πιο γνωστό κομμάτι που έχει συνθέσει η Violeta Parra.

Μαζί τους θα εμφανιστεί και το συγκρότημα του Άλκη Κόλλια το οποίο συνθέτουν γνωστοί λατινοαμερικάνοι μουσικοί, σολίστες ο καθένας στο είδος του.

Ο κύριος λόγος που ο Angel Parra θα μας χαρίσει λίγη από τη μαγεία της μουσικής του είναι η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Tejas Verdes» του Fermin Cabal στις 3 Νοεμβρίου.

Το έργο αναφέρεται στην δικτατορία του Augusto Pinochet, αλλά και στα βασανιστήρια που υπέφεραν χιλιάδες άνθρωποι κατά την διάρκεια της δικτατορίας του.

Ο Angel Parra μαζί με την κιθάρα του και τα αντιστασιακά τραγούδια του είναι ο πλέον κατάλληλος να κάνει τη μουσική εισαγωγή της παράστασης και να γεμίσει με χαρά, χρώματα και ελπίδα όποιον τον ακούει χωρίς όμως να «ξεχνάει».

Παράλληλα με τις παραστάσεις λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις εξαφανίσεις και τα βασανιστήρια σε στρατιωτικά, απολυταρχικά καθεστώτα, ενώ θα υπάρχει επίσης πληροφοριακό και ενημερωτικό υλικό, με την υποστήριξη και συμβολή της Διεθνούς Αμνηστίας και του Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων.

Info
Angel Parra
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου
Polis Τheater, Π. Ράλλη 18, 210 3452527
Ώρα έναρξης 21:30
Είσοδος 15 ευρώ