Η Χάρις Αλεξίου και η Μάρθα Φριντζήλα ξεκίνησαν φέτος την καλοκαιρινή τους περιοδεία στις 30 Ιουνίου από το θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

και συνεχίζουν με επιτυχία τις υπέροχες συναυλίες τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέχρι και τον Σεπτέμβρη, που θα επιστρέψουν και πάλι στην Αθήνα.

Η δυναμικότητα και ο συναισθηματισμός της Χάρις Αλεξίου και το πολύπλευρο ταλέντο της Μάρθας Φριντζήλα σ’ ένα μουσικό παιχνίδι πάνω στη σκηνή, έναν καλλιτεχνικό διάλογο, που θα κινηθεί ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο σύγχρονο τραγούδι.

Η Χάρις Αλεξίου συναντά αυτό το καλοκαίρι το κοινό της για να διηγηθεί μουσικά τις ιστορίες που έγιναν τραγούδια από το σπουδαίο προσωπικό της ρεπερτόριο και όχι μόνο. Μουσικές ιστορίες που έχουν ρίζες στην παράδοση και στο λαϊκό τραγούδι μας, περνάνε από το tango και τους δρόμους της Αργεντινής, φτάνουν μέχρι την ευρωπαϊκή καρδιά της ελληνικής σύγχρονής μουσικής, κάνουν βόλτες στο Παρίσι και φτάνουν μέχρι το hip hop. Και συνεχίζουν.

Η Χάρις Αλεξίου είναι η φωνή των μεγάλων συνθετών, η φωνή του λαϊκού μας τραγουδιού και της παράδοσης, είναι όμως και η φωνή που τόλμησε να πειραματιστεί, που τόλμησε νέους ήχους και συνεργασίες με πρόσωπα της νέας μουσικής σκηνής.

Η Χάρις Αλεξίου εκτός από το προσωπικό της ρεπερτόριο θα συναντηθεί στην σκηνή με την πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μάρθας Φριντζήλα. Ερμηνεύτρια, στιχουργός, σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει και να αποσπάσει τα θετικότερα σχόλια σε όλες τις μορφές τέχνης με τις οποίες έχει καταπιαστεί.

Η Μάρθα Φριντζήλα έχει παρουσιάσει μια σπάνια πολυδιάστατη καλλιτεχνική ταυτότητα. Η θεατρική της παιδεία αλλά και η εμπειρία της από αυτό τον χώρο είναι και με το παραπάνω ορατές μέσα στην δωρικότητα της ερμηνείας της αλλά στην παρουσία της σκηνή.

Μουσική επιμέλεια, ενορχηστρώσεις: Κώστας Παπαδούκας:

Παίζουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Ενορχηστρώσεις, πιάνο, keyboards: Κώστας Παπαδούκας
Ακορντεόν, Βandoneon: Ηρακλής Βαβάτσικας
Βιολί: Θάνος Γκιουλετζής
Τύμπανα: Χρήστος Γκοτσίνας
Μπουζούκι, Κιθάρα, Νυκτά: Νίκος Κατσίκης
Μπάσο ηλεκτρικό και ακουστικό: Νίκος Πολίτης
Ακορντεόν: Παναγιώτης Τσεβάς
Κιθάρες: Γιώργος Χατζόπουλος
Ήχος: Παύλος Σαπουντζής, Αντώνης Παραμύθης
Φώτα, Σχεδιασμός: Alain Lonchamp, Αλέξης Προδρόμου

Οι επόμενες συναυλίες:

4 Αυγούστου: Ζάκυνθος
7 Αυγούστου: Χαλκίδα, Πισσωνας
13 Αυγούστου: Σέρρες , Αμφίπολη
14 Αυγούστου: Χαλκιδική, Σάνη Κασσάνδρας- SANI FESTIVAL
21 Αυγούστου: Φλώρινα, Νυμφαίο

1 Σεπτέμβρη: Θεσσαλονίκη – Θέατρο Γης
14 Σεπτέμβρη: Αθήνα – Θέατρο Πέτρας