Θέατρο - Χορός / Νέα

Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου

Για τους μικρούς φίλους του Εθνικού Θεάτρου στο Παιδικό Στέκι παίζεται «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου που παρουσιάζεται για πρώ…

Για τους μικρούς φίλους του Εθνικού Θεάτρου στο Παιδικό Στέκι παίζεται «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Για τους μικρούς φίλους του Εθνικού Θεάτρου στο Παιδικό Στέκι παίζεται «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία του ίδιου.


Η επιμέλεια κίνησης είναι της Αγγελικής Στελλάτου, τα σκηνικά-κοστούμια της Μαργαρίτας Χατζηϊωάννου, η μουσική του Κώστα Γάκη, οι σπαθογραφίες του Θάνου Δερμάτη, οι φωτισμοί του Γιώργου Φακούρα και το video art του Αλέξανδρου.

Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα Γεννατά, Γεωργία Γεωργόνη, Γιώργος Γιαννακάκος, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Πάρις Λύκος, Νατάσσα Μαρματάκη, Στέργιος Νένες, Αλεξάνδρα Ούστα, Νάντια Παπαθεοδώρου, Θοδωρής Πετρόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Σωτήρης Τζεβελέκος, Θανάσης Χαλκιάς, Βάσια Χρήστου, Στράτος Χρήστου.


Στο παγωμένο βασίλειο του βορρά, ο βασιλιάς κρατά φυλαγμένη σαν πολύτιμο θησαυρό την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Δύο φιλόδοξοι παραμυθάδες καταφθάνουν εκεί με σκοπό να την ακούσουν.


Ο βασιλιάς τούς ανακοινώνει πως έχουν τρεις μέρες για να του αποδείξουν ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος παραμυθάς, γράφοντας από ένα παραμύθι. Σ\’ αυτόν θα χαρίσει την ιστορία του, ενώ τον άλλον θα τον φυλακίσει για πάντα. Και ξεκινούν. Οι τρεις μέρες περνούν γρήγορα και το πρωί της τέταρτης μαζεύονται όλοι στην αίθουσα του θρόνου, για να ακούσουν την απόφασή του…


Στο πλαίσιο της συνολικής ανανέωσης του το θέατρο Παξινού φιλοξενεί μια σειρά δράσεις, που θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν από πιο κοντά το θέατρο.


Ήδη λειτουργούν εργαστήριο δημιουργικής κίνησης για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών και θεατρικό εργαστήριο για παιδιά 10-15 ετών, από τη χορογράφο Μάτα Μάρρα και τη σκηνοθέτιδα Μαριλένα Ρασιδάκη.


Επίσης παρουσιάζονται παραστάσεις Καραγκιόζη από τον Αθω Δανέλλη, έναν καραγκιοζοπαίχτη με πλούσια δραστηριότητα και πρωτότυπες δημιουργίες, που κρατά ζωντανή την παράδοση του θεάτρου σκιών.


Οι παραστάσεις θα έχουν συμβολικό αντίτιμο (5 ευρώ), για να γνωρίσουν οι πολύ νεότερες γενιές το μοναδικό αυτό παραδοσιακό είδος θεάτρου και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.


INFO
Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου
Σκηνή Κατίνα Παξινού
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Από Τρίτη έως και Παρασκευή για σχολεία στις 10.00
Σάββατο 15.30, Κυριακή 11.30 και 15.30


Τιμή εισιτηρίου: 15 Euro και 13 Euro (παιδιά)


Archive Content / Archive Content

Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου

Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου γυρνάει τον κόσμο! Όπου «κόσμος» βέβαια βάλτε όλη την Ελλάδα! Η παράσταση που αιχμαλώτισε το παιδικό κοινό το χειμώνα στο Παιδικό

Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου γυρνάει τον κόσμο! Όπου «κόσμος» βέβαια βάλτε όλη την Ελλάδα! Η παράσταση που αιχμαλώτισε το παιδικό κοινό το χειμώνα στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία.

Το σπουδαίο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου ξεκίνησε να μαγεύει μικρούς και μεγάλους στις 20 Οκτωβρίου του περασμένου φθινόπωρου. Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων που παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις περιπέτειες δύο ξακουστών παραμυθάδων.

Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Μαυρογεωργίου, η επιμέλεια κίνησης της Αγγελικής Στελλάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μαργαρίτας Χατζηϊωάννου, η μουσική του Κώστα Γάκη, οι σπαθογραφίες του Θάνου Δερμάτη, οι φωτισμοί του Γιώργου Φακούρα, και το video art του Αλέξανδρο Μιστριώτη.
 
Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα Γεννατά, Γεωργία Γεωργόνη, Γιώργος Γιαννακάκος, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Πάρις Λύκος, Νατάσσα Μαρματάκη, Στέργιος Νένες, Αλεξάνδρα Ούστα,  Νάντια Παπαθεοδώρου, Θοδωρής Πετρόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Σωτήρης Τζεβελέκος, Θανάσης Χαλκιάς, Βάσια Χρήστου,  Στράτος Χρήστου.