Η γνωστή εταιρία συνεισφέρει με ένα σύνολο ενεργειών της τάξης των 4.000.000 ευρώ στις τοπικές κοινωνίες της νοτιοδυτικής Ελλάδας και της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η γνωστή εταιρία συνεισφέρει με ένα σύνολο ενεργειών της τάξης των 4.000.000 ευρώ στις τοπικές κοινωνίες της νοτιοδυτικής Ελλάδας και της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.


Η Vodafone βρίσκεται ήδη σε συνεχή διάλογο με τους τοπικούς φορείς και κοινωνίες προκειμένου να έχει εικόνα των καταγεγραμμένων αναγκών και πλάνων αναδόμησης των περιοχών αυτών και στη συνέχεια, να μπορέσει να εκπονήσει σε βάθος χρόνου το πρόγραμμα που θα συνεισφέρει στην περιοχή.


Ηδη πάντως προχώρησε στην τοποθέτηση 50 ειδικά διαμορφωμένων τηλεφωνικών θαλάμων στους οποίους όλοι οι κάτοικοι μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν επικοινωνία για εθνικές κλήσεις (αστικές & υπεραστικές), καθώς και όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.


Η παράδοση των πρώτων τηλεφωνικών θαλάμων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο Νομό Ηλείας στο Δήμο Ζαχάρως και στο Νομό Μεσσηνίας στο Δήμο Ανδανίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δεσύλλα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.


Η τοποθέτηση και λειτουργία του συνόλου των τηλεφωνικών θαλάμων πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η εταιρεία προτίθεται αρχικά να διατηρήσει το συγκεκριμένο μέτρο μέχρι τον Ιανουάριο του 2008.


Η εταιρεία επισημαίνει, ακόμα, σε ανακοίνωσή της ότι “ως ένα ακόμα ελάχιστο δείγμα βοήθειας της εταιρείας και των ανθρώπων της ανοίχθηκε ειδικός τραπεζικός λογαριασμός στην Alpha Bank, όπου κάθε εργαζόμενος στη Vodafone θα καταθέτει ότι ποσό επιθυμεί και, στη συνέχεια, σε συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η εταιρεία θα προβεί στην αγορά των ειδών ανάγκης που θα υποδειχθούν από τον οργανισμό”.


Επιπλέον, η Vodafone παρέχει στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εθνικών κλήσεων διάρκειας 10 ωρών, κάθε μήνα, για τους επόμενους δύο μήνες.


Για την υπηρεσία αυτή, η οποία είναι διαθέσιμη από τις 31 Αυγούστου, ο συνδρομητής θα ενημερώνεται σχετικά για την ημερομηνία έναρξης και λήξης της παροχής.


Τέλος, το Vodafone Group Foundation θα δωρίσει το συμβολικό ποσό των £100.000 για την περαιτέρω ενίσχυση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους.