Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει μια πρωτότυπη μουσικο-θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τίτλο

«Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου».

Η πρωτότυπη παιδική παράσταση, «Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου», σε σκηνοθεσία Στέλλας Σερέφογλου, κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην αίθουσα Black Box, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 5:00μ.μ.

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι που έχει γράψει η ίδια η σκηνοθέτις, «Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου» είναι μία συγκινητική αλλά και διασκεδαστική μουσικοθεατρική παράσταση – ωδή στη μητρική αγκαλιά!

Οι πρωταγωνιστές – η μαμά, ο μπαμπάς και το παιδί (μία κούκλα σε φυσικό μέγεθος) -, αφηγούνται τη δύναμη που ασκεί η αγκαλιά, μέσω της παγκόσμιας γλώσσας του σώματος που εκφράζεται μέσα από το ρυθμό και τη μίμηση, ενώ δε λείπουν στοιχεία της παντομίμας, του βωβού κινηματογράφου και της κωμωδίας. Η μη λεκτική επικοινωνία, που αποτελεί το πιο διεισδυτικό και βασικό εργαλείο αλληλεπίδρασης παιδιών-ενηλίκων, είναι θεμελιώδες στοιχείο της παράστασης όπως και της καθημερινής ζωής. Οι ήχοι που παράγονται από το σώμα των ηθοποιών (μέσα από τη τεχνική του body percussion), από τις κλακέτες και τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό (scat singing) ντύνουν την παράσταση και μας οδηγούν στο θαυμαστό κόσμο της αγάπης και της αγκαλιάς.

Τα σκηνικά αντικείμενα έχουν παράταιρα μεγέθη (άλλα μεγεθυμένα και άλλα μικροσκοπικά), όπως ακριβώς τα αντιλαμβάνεται ένα παιδί, ενώ η παράσταση βασίζεται στον ρυθμό και στην ακρίβεια των κινήσεων των ηθοποιών.

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 5μμ μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, ενώ τις καθημερινές θα οργανώνονται παραστάσεις για σχολεία (έναρξη παράστασης:10.00π.μ.).

Η Υπόθεση:

Ένα μικρό παιδί τρομάζει με τις βροντές και τις αστραπές και ζητά την αγκαλιά της μαμάς του. Με τρόπο μαγικό γίνεται η σύνδεση με την μητέρα και ξαναγίνονται ένα και μοιράζονται την καθημερινότητα, μέχρι που το ίδιο το παιδί αποφασίζει να φύγει από την αγκαλιά της μαμάς του και να “ξαναγεννηθεί”.

Η αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο, η ενηλικίωση και η προσπάθεια του ανθρώπου να προχωρήσει μόνος χωρίς φόβο και να εξελιχθεί αποτυπώνονται με συμβολισμό και μουσικότητα.

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα:

Η Στέλλα Σερέφογλου έχει διδάξει θεατρική αγωγή σε σχολεία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στη θετική ανταπόκριση των παιδιών απέναντι στο ρυθμό και τα οποία εφάρμοσε σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παράλληλα, έχει γυρίσει τέσσερις ταινίες μικρού μήκους ενώ εργάζεται ως σκηνοθέτις στο χώρο της διαφήμισης.

Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Στέλλα Σερέφογλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Λίνα Καρανικολάου
Χορογραφία – Επιμέλεια κίνησης και μουσικής: Θάνος Δασκαλόπουλος
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Επιμέλεια – σχεδιασμός ήχων: Γιώργος Ραμαντάνης
Πρωτότυπη μουσική: DNA – Μιχάλης Νιβολιανίτης, Αλέξανδρος Χρηστάρας (φιλική συμμετοχή: Κώστας Γάκης)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Γιαννιός
Βοηθός σκηνογράφου: Γιάννης Ξηντάρας
Κατασκευή κούκλας: Στάθης Μαρκόπουλος (κουκλοθέατρο Ayusaya)
Επιμέλεια κοστουμιών: Ελπίδα Παπαδάκη
Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Μπίκος
Βοηθός κατασκευαστή σκηνικών: Όλεχ Κουκούριν

Φωτογράφος: Κλεοπάτρα Χαρίτου
Επιμέλεια μακιγιάζ: Σίσσυ Πετροπούλου
Γραφιστικά: Ντόρα Τεμπέλη
Συντονισμός Παραγωγής: Μαριλένα Τζαννετάτου

Παίζουν: Δάφνη Καμμένου, Φοίβος Συμεωνίδης, Στέλλα Σερέφογλου

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 22/12, στις 12.30 και στις 17.00, 26/12 στις 12.30 και 29/12 στις 12.30 και στις 17.00