Μετά το Γαργαληστή και τον Αγησίλαγο, ο Δημήτρης Μπασλάμ παρουσιάζει το τρίτο του Παραμύθι, τη «Θυμωμένη Μπετονιέρα». H Θυμωμένη Μπετονιέρα είναι

ένα ιδιαίτερο έργο για αφήγηση και ζωντανή ορχήστρα: o Αντώνης Καφετζόπουλος, επί σκηνής, αφηγείται -όπως και στο cd- την ιστορία, πλαισιωμένος από τους οκτώ μουσικούς και βασικούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι  σαν χορός Αριστοφανικής Κωμωδίας ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες της «Μπετονιέρας» και ολοκληρώνουν με την μουσική και τα τραγούδια του έργου, την παράσταση.

Τα βίντεο του Ανδρέα Καραουλάνη βοηθούν και δίνουν μια εικαστική διάσταση στην παράσταση, αφήνοντας έτσι τον θεατή  να απολαύσει την τέχνη της αφήγησης και τα ακούσματα της ζωντανής ορχήστρας, η οποία αποτελείται από τους γνωστούς και ταλαντούχους μουσικούς και των δύο προηγούμενων παραστάσεων.

Για μία ακόμη φορά ο Δημήτρης Μπασλάμ πλάθει ένα εξαιρετικό έργο, πλούσιο σε ιδέες. Ένα παραμύθι που μετουσιώνεται σε μια παράσταση διαφορετική και που δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους Η Θυμωμένη Μπετονιέρα δεν μεμψιμοιρεί αλλά προτείνει εναλλακτικές λύσεις και δράσεις κόντρα σε κάθε είδους δύσκολο καιρό. 

Η Θυμωμένη Μπετονιέρα και οι επτά φίλοι της, θέλουν να χαλάσουν τον κόσμο και να τον ξαναφτιάξουν. Θέλουν να γκρεμίσουν τα μπετά. Θέλουν να ανοίξουν τους ορίζοντες, να ανοίξουν και οι καρδιές! Οι ιδέες διαδέχονται η μία την άλλη όπως και οι ανατροπές! Τι θα καταφέρουν; Τα πράγματα είναι σοβαρά…ή μήπως δεν είναι;

Ο αυθορμητισμός επί σκηνής, η καλή διάθεση και η εξωστρέφεια των χαρακτήρων, ο γλαφυρός λόγος αλλά και η μουσική επένδυση  και η πρωτότυπη ενορχήστρωση δημιουργούν ένα άρτιο θέαμα.

Η Θυμωμένη Μπετονιέρα ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη για 6 απογευματινές παραστάσεις και κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι.

Πανικός. Μεγαλύτερος Πανικός.
Μία τσιρίδα. Ανεργία.
Ένα υπερσχέδιο. Μία Απεργία.
Μία λιποθυμία. Μία εξαφάνιση.
Ένας Γάιδαρος Σέρφερ.
Μία χορωδία με τερλίκια.
Ένα δεύτερο υπερσχέδιο…
Όλα αυτά μετά την μικρή ανακοίνωση
στο ραδιόφωνο πως:

Συντελεστές Παράστασης:

Αντώνης Καφετζόπουλος/ Αφήγηση
Δημήτρης Μπασλάμ / μπάσο
Χρήστος Παππάς / Hammont
Γιάννης Μαρίνος/ Τρομπόνι
Γιώργος Αβραμίδης / Τρομπέτα
Edi Spaapen / Κρουστά
Θανάσης Dzingovic / Κιθάρες
Ορέστης  Μπενέκας / Ηλεκτρονικά, Hammond
Λουίζα Σοφιανοπούλου/ Τραγούδι