Οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνεχίζουν τις αξιόλογες παρουσιάσεις νέων βιβλίων, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και συνοδεύοντας τις με συζητήσεις, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνεχίζουν τις αξιόλογες παρουσιάσεις νέων βιβλίων, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και συνοδεύοντας τις με συζητήσεις, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.


Μέσα στο Δεκέμβριο ανάμεσα στις παρουσιάσεις των βιβλίων που έχει προγραμματίσει το Μεταίχμιο, θα πρωταγωνιστήσουν, σε παράλληλη παρουσίαση, οι εκδόσεις του νέου βιβλίου της Μαρούλας Κλιάφα «Ανθρωποι του μόχθου, Θεσσαλία» και του ημερολογίου του 2008 «Θεσσαλία, Χώμα πικρό σαν ψωμί» σε επιμέλεια του Θωμά Ψύρρα.


Η πρώτη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, από το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου και τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Δ. Σαράτσης», Παραλιακό Συγκρότημα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο «Αλ. Δελμούζος», 3ος όροφος, Βόλος).


Στην πρώτη αυτή παρουσίαση θα μιλήσουν ο Β. Δ. Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Κώστας Ακρίβος, συγγραφέας, και ο Λέων Μουρτζούκος, Καθηγητής Φωτογραφίας στο ΙΕΚ Δήμου Βόλου, Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, με συντονίστρια τη Νατάσα Καρακατσάνη, συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού.


Την επόμενη μέρα, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, η ίδια παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από το Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας «Λ. & Ν. Σακελλαρίου»-Κέντρο Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας, το βιβλιοπωλείο Παιδεία και τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΤΕΔΚ Καρδίτσας (Μεγάλου Αλεξάνδρου 34) στις 7 το απόγευμα.


Η Μαρούλα Κλιάφα και ο Θωμάς Ψύρρας θα μιλήσουν για τα βιβλία τους και θα συζητήσουν με το κοινό, ενώ αναμνήσεις από τον κόσμο της εργασίας στην Καρδίτσα θα αφηγηθεί ο κ. Αθανάσιος Πετεινάρας, έμπορος και αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει ο ηθοποιός Παύλος Βησσαρίου.


Στις 5 Δεκεμβρίου θα εγκαινιαστεί και η έκθεση φωτογραφίας, σχετική με τις δύο αυτές εκδόσεις, με τον ίδιο τίτλο «Ανθρωποι του μόχθου, Θεσσαλία», όπου θα παρουσιαστούν σπάνιες φωτογραφίες με θέμα τον ανθρώπινο μόχθο και επαγγέλματα που έχουν πια χαθεί, από τη συλλογή της Μαρούλας Κλιάφα.


Τα εγκαίνια της έκθεσης γίνουν στις 8 το βράδυ, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο 9:00 με 15:00.


Η τελευταία παρουσίαση του βιβλίου και του ημερολογίου θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Λαρισαίων, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λάρισας, τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, το βιβλιοπωλείο Κέραμος και φυσικά τις εκδόσεις Μεταίχμιο στις 19:30, στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 59).
Την παρουσίαση θα ακολουθήσει ομιλία της Μαρούλας Κλιάφα και του Θωμά Ψύρρα και συζήτηση με το κοινό.


Την ίδια μέρα οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν σε μία ακόμα παρουσίαση, αυτή τη φορά για το νέο βιβλίο του Γιώργου Κατηφόρη «Σάμπα και Κολέγιο». Η παρουσίαση θα γίνει στις 20:00 στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα) και θα παραβρεθούν για να μιλήσουν για το βιβλίο και τον συγγραφέα η Μυρσίνη Ζορμπά, τ. Ευρωβουλευτής, και ο Πάρις Τακόπουλος, συγγραφέας.


Μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι), σε μια χριστουγεννιάτικη ξενάγηση στον κόσμο του βιβλίου της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη «Το παιδί που πήρε μαζί του το Χριστούλη». Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί.


Τα παιδιά με οδηγό τη φαντασία τους και τη συγγραφέα Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν και να διηγηθούν τη δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία.


Στις 3 Δεκεμβρίου στη Λιβαδειά, με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από το θάνατο του εθνικού ποιητή και τη νέα έκδοση “Διονύσιος Σολωμός, Έργα, ποιήματα και πεζά” με εισαγωγή, επιμέλεια και σχόλια του Δημήτρη Δημηρούλη, το βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση (Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, πρώην πεσ. Μαχητών, Λιβαδειά) και οι εκδόσεις Μεταίχμιο πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα «Ο Σολωμός σήμερα».


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.15 και θα μιλήσει ο Δημήτρης Δημηρούλης, Καθηγητής (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο).


Τέλος, ένα σπουδαίο αφιέρωμα σε ένα σπουδαίο παγκόσμιο συγγραφέα, τον Χένρι Μίλλερ. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Henry Miller, Anais Nin: Τet a tet, σε επιμέλεια του Γκάνθερ Στούλμαν, μας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Χένρι Μίλερ, την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Θα μιλήσουν ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας και ο Γιώργος Ξενάριος, συγγραφέας.


Info
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα
Τηλ.: 211 3003500, FAX: 211 3003562
Διεύθυνση αλληλογραφίας: Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθήνα
www.metaixmio.gr
[email protected]