Το θέατρο Πέτρας παρουσιάζει τον θίασο «Θέατρο του Παιδιού» στην παράσταση «Η Σταχτοπούτα και η ιστορία της» …

του Σαρλ Περό την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο θίασος «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» έχει στέγη του το θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ εδώ και 13 χρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια παρουσιάζουμε τις παραστάσεις μας στα πλαίσια του  Διεθνούς  Φεστιβάλ Πέτρας, δημιουργώντας μια σχέση «καλλιτεχνικής εμπιστοσύνης» με το κοινό.

Το έργο «Η Σταχτοπούτα και η ιστορία της», που βασίζεται στην γνωστή και πολυαγαπημένη ιστορία του Γάλλου παραμυθά Σαρλ Περό.

Φιλοδοξία του σκηνοθέτη μέσα από το συγκεκριμένο έργο, είναι να «φωτίσει» την αξία της καλοσύνης.

Η έννοια της καλοσύνης και της αγνότητας του χαρακτήρα συμβολίζεται μέσα από το πρόσωπο της Σταχτοπούτας.

Η απληστία, η κακία και η ματαιοδοξία μέσα από τα πρόσωπα της Μητριάς και των δύο κοριτσιών της, ενώ η Νεραϊδονονά συμβολίζει την μοίρα που καθορίζει και ανταμείβει το καλό και το δίκαιο.

Σε μια εποχή που οι αξίες αναθεωρούνται, υποχρέωση του κάθε καλλιτέχνη είναι να παίρνει θέση και να βοηθά στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συνείδησης του θεατή. Ειδικά στο παιδικό θέατρο, η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και αξιοποιώντας κλασσικά κείμενα όπως αυτό το «μαγικό παραμύθι» του Σαρλ Περό, να αναδείξει το αίσθημα του δικαίου, να διεισδύσει στην ψυχολογία των παιδιών και να γεμίσει την ψυχή τους και την αισθητική τους με θετικά στοιχεία. Γι’ αυτό και η θεατρική ανάγνωση τέτοιων πασίγνωστων παραμυθιών είναι ανεξάντλητη και διαχρονική.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή:
Γιάννης Κόκκινος     
Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου                                                               
Σκηνικά: Πολυάνα ΔημητροπούλουΚουστούμια: Εύη ΜπαράκουΜουσική: Μιχάλης ΚόκκινοςΕιδικές Κατασκευές: Θεόδωρος ΚόκκινοςΥποδήματα: ΗΛΙΟΔΕΡΜΑΦωτογραφίες: Απόστολος ΚαζακίδηςΕγγραφή Μουσικής: STUDIO ΕRΑ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ :
Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος, Νικολέττα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος, Ηλίας Παγούρας, Κατερίνα Μπιμπή, Βασιλική Αλεξοπούλου