Η Ευανθία Τσαντίλα εμπνέεται από το σπουδαίο έργο του Μπέργκμαν και δημιουργεί μία video εγκατάσταση την οποία βαφτίζει με τον ίδιο τίτλο.

Η Ευανθία Τσαντίλα εμπνέεται από το σπουδαίο έργο του Μπέργκμαν και δημιουργεί μία video εγκατάσταση την οποία βαφτίζει με τον ίδιο τίτλο.

«Η Σιωπή» γίνεται καλλιτεχνική κραυγή μέσα από το ταλέντο της καλλιτέχνη. Το νέο της έργο είναι μία εγκατάσταση (συγκεκριμένα μία μεγάλη κατασκευή με 2 προβολές βίντεο), που θα φιλοξενείται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι), στο πλαίσιο της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εν όψει της 48ης διοργάνωσης.

Η video προβολή προέρχεται από την σκηνή που οι δυο αδελφές καυγαδίζουν σ\’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Ο λόγος του καυγά είναι η ερωτική αντιζηλία, αλλά όπως συμβαίνει και με τα νοήματα που γεννά η τέχνη, υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι, οι οποίοι είναι πολλοί και συμπλεγματικοί.

Στη δουλειά αυτή η Ευανθία Τσαντίλα ανατρέπει τα φύλα, μετατρέπει τον διάλογο σε ανταλλαγή βλεμμάτων, καταργεί τους χρόνους συμπλέκοντας τις αναμονές με τις αναμνήσεις και τη νεότητα με το γήρας, εξηγεί πως η Σιωπή κρύβει μέσα της έναν εκκωφαντικό ήχο!

Παίζουν οι ηθοποιοί: Susanne Simon, Alexander Simon και η κυρία Wolff.
Ηχητική Σύνθεση: Δημήτρης Κουρτάκης

Info
Η Σιωπή, Ευανθία Τσαντίλα
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
www.thessalonikibiennale.gr
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης-Αποθήκη Β1 Λιμάνι
Διάρκεια: έως 30 Νοεμβρίου
Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 22:00
Επιμέλεια: Γιαν Έρικ Λούντστρομ
Συντονισμός: Αρετή Λεοπούλου-Λίζα Ψωμιάδου
Πληροφορίες για το κοινό
ΚΣΤ: Αποθήκη Β1, Τ: 2310 546683 & 2310 593270
[email protected]
www.myspace.com/cact_
http://artnews.info/evanthiatsantila