Η ομάδα Κινητήρας ύστερα από εννέα χρόνια επιλέγει να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Χορού την πάντα επίκαιρη παράσταση, η οποία το 1999 είχε αποσπάσει τα ενθουσιαστικά σχόλια του κοινού και των κριτικών.

Η ομάδα Κινητήρας ύστερα από εννέα χρόνια επιλέγει να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Χορού την πάντα επίκαιρη παράσταση, η οποία το 1999 είχε αποσπάσει τα ενθουσιαστικά σχόλια του κοινού και των κριτικών.


Πρόκειται για μια αφήγηση του καθημερινού εφιάλτη της αναξιοκρατίας και των συνεχόμενων βιασμών της προσωπικότητας για χάρη της επιτυχίας.


Οκτώ πρόσωπα, καθένα με το δικό του συμβολικό βάθρο, πρόσωπα που συναντάμε κάθε μέρα στο δρόμο, στο λεωφορείο, στην τράπεζα, πρόσωπα στα οποία ο θεατής θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, στήνουν και ξεδιαλύνουν, μπλέκουν και ξεμπλέκουν την πλεκτάνη στην οποία είναι ταυτόχρονα θύματα και θύτες.


Συντελεστές: Χορογραφία-σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Αντιγόνη Γύρα, σκηνικά – Κοστούμια Βίκυ Αδάμου, φωτογραφίες: Ελένη Ταξέρη.


Η παράσταση θα κλείσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Χορού στην Αθήνα, στο Θέατρο Διπύλον από 12 έως 15 Ιουνίου.


Tο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, που κλείνει τον πέμπτο χρόνο ζωής, φιλοξενείται για άλλη μια φορά στον ανοιχτό χώρο της Τεχνόπολις στο Γκάζι από 1-14 Ιουλίου 2007, φέρνοντας το ελληνικό κοινό σε επαφή με σημαντικούς χορογράφους και καλλιτεχνικά σχήματα του παγκόσμιου σύγχρονου χορού.


Η πρώτη εβδομάδα του φετινού Φεστιβάλ αποτελεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σύγχρονο χορό της Γερμανίας (Deutsche Tanzwoche), με την παρουσίαση των ομάδων χορού DORKY PARK – Constanza Macras και cie Toula Limnaios.


Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις όπως: δύο εκθέσεις φωτογραφίας, ανοιχτή σκηνή με χορογραφίες νέων Ελλήνων δημιουργών, εκπαιδευτικά σεμινάρια για χορευτές και σπουδαστές χορού από τους προσκεκλημένους χορογράφους καλ.


Info
Θέατρο: Δίπυλον/ Καλογήρου Σαμουήλ 2, Πλ. Κουμουνδούρου
Ιούνιος 12, 13, 14, 15
Ωρες Παραστάσεων: Πέμπτη 12 & Σάββατο 14 Ιουνίου στις 22:00, Παρασκευή 13 & Κυριακή 15 Ιουνίου στις 20:30
Κρατήσεις Θέσεων: 210-3229771 / 210-3228881
Τιμές: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό
www.kinitiras.com