Οι διακοπές για τους περισσότερους τελείωσαν, αυτό δε σημαίνει όμως πως η επιστροφή στην πόλη σημαίνει επιστροφή στη ρουτίνα. Όσοι τυχεροί λοιπόν θα βρίσκονται στην πόλη των Ιωαννίνων στις 4 Σεπτεμβρίου, θα απολαύσουν λίγο από Goran Bregovic!

Με ρίζες στα Βαλκάνια, διατρέχοντας τον 21ο αιώνα, η μουσική του Goran Bregovic με την Wedding and Funeral Band παντρεύει τους ήχους μιας τσιγγάνικης ορχήστρας χάλκινων πνευστών με την παραδοσιακή βουλγάρικη πολυφωνία. Οι ήχοι της ηλεκτρικής κιθάρας και των παραδοσιακών κρουστών προσδίδουν στην μπάντα το «ροκ άρωμά» της, όπως μπορεί να χαρακτηριστεί το …αναδυόμενο μουσικό της ύφος.

Για δύο ώρες ο Goran Bregovic και η μπάντα του, πλάθουν μία μουσική την οποία -όπως λένε οι συντελεστές της- «η ψυχή αναγνωρίζει ενστικτωδώς και το σώμα χαιρετά με μια ακαταμάχητη διάθεση να χορέψει»!

Η συναυλία στα Ιωάννινα συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανωσουδενιωτών και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, η οποία πήρε την πρωτοβουλία ώστε μέρος των εσόδων της εκδήλωσης να δοθούν στη Μέριμνα.