Γιατί οι νεκροί προτιμούν τις τυρόπιτες κουρού; Πότε μιά μοιρολογίστρα τρίζει; Τι αριθμό έχει το Εκατό; Πόσο κοστίζει ένας χρυσελαφάντινος Κούρος στους Γαργαλιάνους; Γίνεται να κλάψεις λάθος άνθρωπο κι αν ναι ποιός είναι αυτός; Γιατί έχει θεριέψει η ομοφυλοφιλία στην επαρχία; Γιατί οι νεκροί προτιμούν τις τυρόπιτες κουρού; Πότε μιά μοιρολογίστρα τρίζει; Τι αριθμό έχει το Εκατό; Πόσο κοστίζει ένας χρυσελαφάντινος Κούρος στους Γαργαλιάνους; Γίνεται να κλάψεις λάθος άνθρωπο κι αν ναι ποιός είναι αυτός; Γιατί έχει θεριέψει η ομοφυλοφιλία στην επαρχία;

Βγάζει καλή φούντα η Καλαμάτα; Μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους δύο γυναίκες του Life Style; Μήπως να τον φάμε; Ο γέρος τον βίδωνε τον γλόμπο; Επιστρέφει κανείς πορτοφόλι στην Ελλάδα; Χάνουμε τελικά 21 γραμμάρια όταν πεθαίνουμε; Εσύ είσαι το τυπάκι που έλεγε ο Λευτέρης; Είχε ο Νέστορας – ο παλιός – εξοχικό ανάκτορο;».


Τέτοια και παρόμοια μεταφυσικά ερωτήματα θέτουν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου στο θεατρικό έργο «Μπαμπά … Μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή».


Και το περίεργο δεν είναι που τα θέτουν…Το περίεργο είναι που τα απαντούν κιόλας!


Η παράσταση ανεβαίνει για 4η χρονιά έχοντας σημειώσει τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. «Ανέβηκε» σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας, όπως στο θέατρο ΗΒΗ για δύο χρόνια και στο θέατρο Λαμπέτη που το απολαύσαμε τη τρίτη χρονιά.


Το καλοκαίρι του 2007 παρουσιάστηκε σε όλη την Ελλάδα, σε μια θριαμβευτική περιοδεία. Παράλληλα ανέβηκε στην Κύπρο από το ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ σε σκηνοθεσία ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΠΕΜΠΕΔΕΛΗ με πρωταγωνίστρια την ίδια, ενώ έχει παρουσιαστεί σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα από τις θεατρικές ομάδες των φοιτητών.


Πάνω από 400.000 θεατές την έχουν παρακολουθήσει και έχει αγαπηθεί όσο λίγες. Και η επιτυχία προβλέπεται να συνεχιστεί…


Φέτος ανεβαίνει στο ανακαινισμένο θέατρο ΑΘΗΝά, ανανεωμένη, με πολλά νέα στοιχεία και στο κείμενο και στη σκηνοθεσία.


Πρωταγωνιστούν οι: Τζέσυ Παπουτσή, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Βασιλική Ανδρίτσου, Σοφία Βογιατζάκη, Τζένη Διαγούπη, Πένυ Σταθάκη, Μάνος Τσότρας, Φώτης Σπύρος, Γιάννης Μάνιος και ο Γιάννης Αιβάζης. Σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα.


Info
Πρεμιέρα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου
Ώρα: 21:30
Θέατρο ΑΘΗΝά, Δεριγνύ 10
Τηλέφωνα ταμείου θεάτρου: 210 82 37 330, 210 82 38 698
Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: 20.30
Πέμπτη: 20.30
Παρασκευή: 21.30
Σάββατο (λαική απογευματινή): 18.00 και 21.15
Κυριακή: 18.00 και 21.15
Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία 24 ευρώ
Θεωρείο 22 ευρώ
Λαική/Φοιτητικό 18 ευρώ