Το έργο της Δάφνης Ντυ Μωριέ, Η παλίρροια του Σεπτέμβρη, θα παρουσιαστεί για τη χειμερινή περίοδο 2009 – 2010 στο θέατρο ΑΜΙΡΑΛ, σε σκηνοθεσία και διασκευή Ρούλας Πατεράκη, με την Ελένη Ερήμου και τον Αλέκο Συσσοβίτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Είναι η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα που ξέσπασε με την παλίρροια του Σεπτέμβρη στην Κορνουάλλη της Αγγλίας 20 χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Η Στέλλα, μια όμορφη, συντηρητική και ρομαντική αγγλίδα εμπνέει τον έρωτα στον Ήβαν, τον άντρα της κόρης της, έναν ιδιόμορφο και διάσημο ζωγράφο. Ο έρωτας είναι τόσο δυνατός όσο και αναπάντεχος, που παρασύρει τη Στέλλα σε πράξεις και σκέψεις που ποτέ δεν είχε τολμήσει να κάνει στη ζωή της.

Η παλίρροια του Σεπτέμβρη για μια νύχτα σαρώνει όλα της τα ταμπού. Μπορεί όμως ένας τέτοιος έρωτας να ζήσει και στο φως της μέρας; Η ένταση, η αγάπη για την κόρη της, οι τύψεις, η δίψα για ζωή θα τυραννήσουν τη Στέλλα και θα την οδηγήσουν σε μεγάλες αποφάσεις. Αλλά η παλίρροια στο τέλος κρύβει αναπάντεχες ανατροπές…