Από τις 9 Σεπτεμβρίου προβάλλεται στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Νιλ Τζόρνταν, με τον Κόλιν Φάρελ, στο ρόλο ενός …

ντόπιου ψαρά, του οποίου η ζωή μεταμορφώνεται όταν σώζει μια όμορφη και μυστηριώδη γυναίκα μέσα από την θάλασσα.

Η κόρη του Άνι πιστεύει ότι η Οντίν (Αλίσια Μπαχλέντα) είναι ένα μαγικό πλάσμα της θάλασσας που θα φέρει την ευτυχία στη ζωή τους. Η Άνι έχει περάσει δύσκολα στη ζωή της, ο πατέρας της χώρισε την αλκοολική μητέρα της ενώ η ίδια έχει νεφρική ανεπάρκεια και αναγκάζεται να χρησιμοποιεί και αναπηρικό καροτσάκι.

Αγαπάει όμως πάρα πολύ τον πατέρα της και όταν γνωρίζει την Οντίν παύει να αισθάνεται μοναξιά. Εκείνος δεν πιστεύει στα παραμύθια αλλά διαπιστώνει ότι η τύχη τους έχει αρχίσει να αλλάζει και αναρωτιέται τι συμβαίνει.

Όταν θα ερωτευτεί την Οντίν, το μυστηριώδες παρελθόν της γυναίκας θα βγει στην επιφάνεια και η ευτυχία της οικογένειας θα απειληθεί. Όπως σε όλα τα παραμύθια το ευτυχισμένο και το σκοτεινό στοιχείο πάνε μαζί. Πρόκειται για μια ιστορία ελπίδας και αγάπης που καταδεικνύει την αξία του να δίνει κανείς μια δεύτερη ευκαιρία.

Την μουσική επένδυση της ταινίας έχει ο Κγιάρταν Σβέινσον των Sigur Ros (Vanilla Sky, The Life Aquatic with Steve Zissou, Breaking and Entering).

Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Αλίσια Μπαχλέντα, Άλισον Μπάρι, Στίβεν Ρία, Τόνι Κάραν
Σκηνοθεσία, σενάριο, παραγωγή: Νιλ Τζόρνταν