Ένα διαφορετικό cabaret που προκάλεσε αίσθηση όπου κι αν παίχτηκε μέχρι σήμερα, έρχεται στο Half Note την Πέμπτη …

25 Οκτωβρίου! Τέσσερις ηθοποιοί και τρεις μουσικοί, σε μια μουσική παράσταση που ο θεατής δεν μένει μόνο στη θέαση… Ξέφρενη διάθεση για τραγούδι, χορό, έρωτα, ποίηση και χιούμορ σε μια εποχή γενικότερης φτώχειας…

Βωβός κινηματογράφος, charleston, fox-trot, swing, tango, βάζουν ξανά και με νέο τρόπο, φωτιά  στη σκηνή του cabaret! Ο Cole Porter συναντά τον Κώστα Γιαννίδη και τον Eduardo Bianco και ο Κurt Weill τον Αττίκ και τη Peggy Lee. Γνωστά αλλά και σπάνια τραγούδια συνυπάρχουν με πρωτότυπα κείμενα, σε μια παράσταση με γοητεία, μελωδίες και ατμόσφαιρα μεσοπολέμου!

«Κυρίες και κύριοι! Δεν μπορούμε να ορίσουμε την ευτυχία! Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο γι’ αυτό που την καταστρέφει και γι αυτό που την δημιουργεί!»


Ιστορικό παράστασης – Λίγα λόγια τη δομή της

Η παράσταση ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου 2012 στην  ατμοσφαιρική σκηνή του Faust στο κέντρο της  Αθήνας. Μετά από την  ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού απ’ την πρώτη κιόλας παράσταση, ο  «Μαύρος σκύλος» έχει ήδη διανύσει μια άκρως επιτυχημένη πορεία ως τώρα. To καλοκαίρι εμφανίστηκε επίσης στο φεστιβάλ Παπάγου και στο φεστιβάλ της Αίγινας με μεγάλη επιτυχία!

Τα δυνατά της σημεία είναι ότι ως καμπαρέ καταφέρνει να μιλήσει πολιτικά χωρίς να χρησιμοποιεί τη σάτιρα με βάση την εφήμερη επικαιρότητα και χωρίς να χάνει το ερωτικό-γοητευτικό κομμάτι της ούτε στο ελάχιστο. Από την άλλη, πολύ δυνατό και πρωτότυπο χαρακτηριστικό της, είναι ο τρόπος που ο θεατής συμμετέχει στην παράσταση (πάντοτε με τη θέλησή του) και το ιδιαίτερο χιούμορ που αποπνέει συνολικά το μεγαλύτερο μέρος της.
Όσον αφορά στην επιλογή των τραγουδιών, έχει γίνει με αυστηρότατο τρόπο, παντρεύοντας αρμονικά -και πάντοτε προς όφελος του γενικότερου άξονα της παράστασης- γνωστά αλλά και πολύ σπάνια τραγούδια που προέρχονται απ’ το Ελληνικό μουσικό θέατρο του μεσοπολέμου μαζί με αντίστοιχα τραγούδια από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αμερική, την Αργεντινή.

Αποτελείται από τρεις γυναίκες κι έναν άντρα (ως κομπέρ) -όλοι ηθοποιοί με ιδιαίτερες ικανότητες στο τραγούδι και το χορό και με μεγάλη εμπειρία, και από τρεις εξαιρετικούς μουσικούς ζωντανά επί σκηνής.

Αυτό που μένει σε όσους την παρακολούθησαν, είναι η χαρά για τη ζωή -όπως κι αν αυτή καμιά φορά μάς παρουσιάζεται- η φυγή με την φαντασία σε άλλους κόσμους και… μερικές σκέψεις για μελλοντική ή και άμεση -ποιός ξέρει- επεξεργασία!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κείμενα-δραματουργική επεξεργασία: Demonius
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Φωτιάδη
Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Σάττι
Σκηνική επιμέλεια: Κατερίνα Σαβράνη
Κοστούμια: Σοφία Αλεξανιάν
Καπέλα: Savrani creations
Φωτογράφιση: Βασίλης Σελιμάς- Δημήτρης Μπόκας
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Όλγα Μαυροειδή
Διεύθυνση ορχήστρας  & πιάνο Μάνος Αθανασιάδης
Κλαρινέτο- σαξόφωνο: Μαρίνος Γαλατσινός
Βιολί: Αργύρης Παρασκευάς
Ηθοποιοί- Γυναίκες του cabaret: Μαριάνθη Κυρίου, Μαρία Πανίδου, Χριστέλα Γκιζέλη, Κομπέρ    Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος