Άλλη μία χρονιά έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια να δούμε το περιβάλλον και την προστασία του ως πρωταρχική ανάγκη. Η 5η Ecolife ξεκινά φέτος στις 28 Μαΐου και υπόσχεται πλούσιες και ενδιαφέρουσες δράσεις για όλους.

Η Ecolife είναι η μόνη Γενική Έκθεση Οικολογικών και Βιολογικών προϊόντων, και φέτος διοργανώνεται με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) – AGROCERT, με σκοπό την ενημέρωση και την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης του κοινού.

Επιχειρήσεις και οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, προβάλλοντας ποιοτικές επιλογές σε προϊόντα και υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, συμμετέχοντας ενεργά σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπως στην συλλογή χρησιμοποιημένων λαδιών, στην ανακύκλωση ρούχων και ηλεκτρικών συσκευών, στην επίδειξη οικολογικής μόδας, στην δημιουργία εικαστικού έργου προς δημοπρασία, καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις,  εικαστικές εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και προβολές.