Μια ημέρα (ή μάλλον νύχτα) γιορτής, γεμάτη με ενδιαφέρουσες περιπλανήσεις στα μουσεία της πόλης. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει τη «Νύχτα» το Σάββατο 17 Μαΐου από το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, με πολλές εκδηλώσεις!

Μια ημέρα (ή μάλλον νύχτα) γιορτής, γεμάτη με ενδιαφέρουσες περιπλανήσεις στα μουσεία της πόλης. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει τη «Νύχτα» το Σάββατο 17 Μαΐου από το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, με πολλές εκδηλώσεις!


Η φετινή «Νύχτα των Μουσείων γιορτάζεται και φέτος με τη συμμετοχή μουσείων από όλη την Ευρώπη. O θεσμός ξεκίνησε το 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, το οποίο είναι ο φορέας-συντονιστής του εορτασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Η «Νύχτα των Μουσείων» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και αποτελεί δράση σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) την Κυριακή 18 Μαΐου 2008.


Όπως κάθε φορά που διοργανώνεται η Νύχτα των Μουσείων, έτσι και φέτος όσα μουσεία συμμετέχουν στον εορτασμό θα τραβήξουν το ενδιαφέρον όλων μας – και κυρίως όσων δεν τα επισκέπτονται τις υπόλοιπες μέρες του χρόνους για πολλούς λόγους – παραμένοντας ανοικτά με ελεύθερη είσοδο από τη δύση του ηλίου έως αργά το βράδυ, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό.


Τον προηγούμενο χρόνο στη Γαλλία 934 μουσεία υποδέχθηκαν 1.2 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ ανάλογη ήταν η ανταπόκριση σε 960 μουσεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών.


Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή μουσεία από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως: Παρίσι, Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Λισσαβόνα, Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βενετία, Παλέρμο, Ρίγα, Κρακοβία, Βαρσοβία και Βουκουρέστι.


Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα αυτό, προγραμματίζει μια σειρά από εκδηλώσεις και happenings με ελεύθερη είσοδο, προσκαλώντας όλους σε μια ξεχωριστή βραδινή συνάντηση.


Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φυσικά ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές και στην περιοδική έκθεση «Πέντε Εποχές της Ρωσικής Πρωτοπορίας – Έργα από τη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης», αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.


Μεταξύ αυτών θα είναι το παραμύθι «Οι Κόρες της Πανδώρας» από την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες, καθώς περιέχει πολύ έρωτα, ζήλεια και πάθος!


Οι εκδηλώσεις θα έχουν και μουσική με το έργο «Ο Μίτος της Αριάδνης και η Βασίλισσα της Νύχτας», με τη φωνή της Μάιρα Μηλολιδάκη και τον Τίτο Γουβέλη στο πιάνο.


Στο εικαστικό μέρος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την παρουσίαση της σειράς κοσμημάτων «Μεσόγειος» του Θωμά Κοτσιγιάννη.


Επίσης, θα δοθούν δωρεάν βιβλία σε φοιτητές και αρχαιολόγους, ενώ θα υπάρξει και bazaar βιβλίων, με 70% έκπτωση σε επιλεγμένες εκδόσεις του Μουσείου.


Info
Νύχτα των Μουσείων
Σάββατο 17 Μαΐου
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Από τις 18.00 έως τις 24.00
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις