Η Nneka Egbuna, το νέο μεγάλο αστέρι της reggae, soul, ethnic μουσικής στη χώρα μας έρχεται τον Οκτώβριο …

στην Ελλάδα για δύο συναυλίες. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στo Block 33 στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη στο Βοτανικός Live Stage στην Αθήνα.

Μαζί της στην Αθήνα και οι Burger Project με τη Ματούλα Ζαμάνη.

Η πολυβραβευμένη τραγουδοποιός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια Nneka Egbuna επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ «Soul Is Heavy» για δύο εκπληκτικές εμφανίσεις.

Η μουσική της Nneka είναι ένα μείγμα hip-hop, reggae, soul και αφρικανικών ρυθμών, έχοντας αναφέρει η ίδια καλλιτέχνες όπως οι Fela Kuti, Bob Marley, Mos Def, TalibKweli και Lauryn Hillως τις κύριες μουσικές επιρροές της. Είναι από τις  λίγες περιπτώσεις καλλιτεχνών των οποίων η μουσική δεν έχει διακριτά όρια και περνούν με επιτυχία από πολύ διαφορετικά μουσικά είδη, όπως τα προαναφερόμενα hip-hop, reggae,soul αλλά μέχρι και dubstep ή house μέσω συνεργασιών με τα μεγαλύτερα ονόματα παραγωγών ηλεκτρονικής μουσικής.

Οι στίχοι της αντανακλούν την προσωπική της πορεία και ζωή στην πατρίδα της τη Νιγηρία, όπου μεγάλωσε, αλλά και τις εμπειρίες της από το δυτικό τρόπο ζωής στην Ευρώπη, όπου βρέθηκε σχεδόν έφηβη μετανάστρια να αγωνίζεται να επιβιώσει μόνη της. Τα τραγούδια της μιλούν για τα ανθρώπινα συναισθήματα, για τον καπιταλισμό, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την υποκρισία και τη διαφθορά της πολιτικής στις αφρικάνικες χώρες αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα. 

Έχει ήδη κυκλοφορήσει τρία πολύ πετυχημένα άλμπουμ, τα ‘Victim of Truth’,’No Longer atEase’ και ‘Soul is Heavy’, από τα οποία ξεχώρισανκομμάτια όπως τα ‘TheUncomfortable Truth’, ‘Africans’, ‘Heartbeat’, ‘Kangpe’,‘ShiningStar’, ’Soul Is Heavy’, ’God Knows Why’,‘Μy home’και πολλά πολλά άλλα.  

Η δουλειά της έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές και συχνά χαρακτηρίζεται ως η συνέχεια των Lauryn Hill και Erykah Badu με πολλά αφρικανικά στοιχεία και ως το νέο μεγάλο αστέρι της μαύρης μουσικής, όμως η Nneka είναι πολλά παραπάνω από μία ταλαντούχα καλλιτέχνιδα. Από τον πρώτο δίσκο της ήταν προφανές ότι η Αφρική απέκτησε μια νέα δυναμική φωνή στο πρόσωπό της. Το 2011 η Nneka ίδρυσε τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ROPE,η οποία ασχολείται με τη νεολαία σε διάφορα μέρη της Αφρικανικής ηπείρου με έντονη παρουσία στην πατρίδα της το Δέλτα του Νίγηρα, ενός από τα πιο υποβαθμισμένα μέρη του πλανήτη.

Ετοιμαστείτε για το φαινόμενο Nneka!!!