Η μακραίωνη ιστορία της ναυσιπλοΐας της Ιρλανδίας αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του Maurice Gunning στην έκθεση που διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία Ιρλανδίας, από τις 4 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Maurice Gunning επιδοτήθηκε επί τρία συνεχή χρόνια (2006-2009) από το Heritage Council (Συμβούλιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς) της Ιρλανδίας για την εξερεύνηση και την φωτογραφική αποτύπωση της ναυτικής κληρονομιάς της χώρας του. Η αποστολή του οδήγησε  εκείνον και την κάμερά του στα απόκρημνα μέρη και τις απομακρυσμένες γωνίες της δυτικής ακτής της χώρας, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την ιρλανδική παράδοση και ιστορία στη ναυσιπλοΐα.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, ο Maurice Gunning  ενίσχυσε την έρευνά του χάρη στη γνωριμία του με παραδοσιακούς Ιρλανδούς ναυπηγούς, γεγονός που αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό της έκθεσης.

O Maurice Gunning διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Limerick της Ιρλανδίας, ενώ έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.