Με αποσκευή την ποιητική της παρακαταθήκη, η πρωτοεμφανιζόμενη, στο μουσικό στερέωμα, Ελένη Τζατζιμάκη επιχειρεί  ένα ταξίδι

στις μουσικές του κόσμου, με αφορμή την πρώτη της δισκογραφική δουλειά «Κίρκη», την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 9.00 μμ., στο 104 των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Με πρωτότυπα τραγούδια σε μελωδίες των Λεωνίδα Μαριδάκη, Γιώργου Παπαχρηστούδη και Αποστόλη Βαζούκη και στίχους των Μάνου Ελευθερίου, Μιχάλη Γκανά και Χρύσας Κοντογεωργοπούλου επιχειρείται μια πολυσυλλεκτική προσπάθεια μουσικής και μουσικών, μέσω της οποίας αναδύονται «πολύχρωμα» τραγούδια, διαφορετικές προσωπικές ιστορίες, με σημείο συνάντησης το ταξίδι μέσα από την ιδιαίτερη φωνή και τις στιβαρές ερμηνείες της Ελένης Τζατζιμάκη.

Η αισθαντική ερμηνεύτρια συστήνεται στο κοινό με τα καινούρια της τραγούδια που φέρνουν στο νου μουσική του δρόμου, με ρετρό ύφος και jazzy πάντα διάθεση, σε ένα πρόγραμμα ετερόκλητων επιλογών, όπου συνδυάζονται οι ήχοι της swing με ρομαντικά bolero, αισθαντικά fados αλλά και νέες εκτελέσεις σε κλασσικά και αγαπημένα τραγούδια της διεθνούς pop σκηνής.

Από τη Μάγια Μελάγια έως την Amalia Rodrigues κι απ’ τον Nino Rota στον Lou Reed, η Ελένη Τζατζιμάκη, προκαλεί τις αισθήσεις μας με τους ήχους της πρώτης της δισκογραφικής δουλειάς, επανερμηνεύοντας ταυτόχρονα τραγούδια ρεπερτορίου και όχι μόνο. Συνοδοιπόροι της σε αυτήν την προσπάθεια, ο Μάνος Αθανασιάδης (πλήκτρα), και ο Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν).

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό της Ελένης Τζατζιμάκη

Η Ελένη Τζατζιμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1986. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, στον τομέα της Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Το 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο Η Μαγεία της Άνωσης, από τις εκδόσεις Μελάνι, η οποία συμπεριλήφθηκε στις υποψηφιότητες για το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (2010), του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, καθώς και του Πρώτου Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών(2011). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού και μοντέρνου τραγουδιού, πιάνου και ακορντεόν.