Ο Ερωδιός και η Archangel music παρουσιάζουν τη Monika, που αποτέλεσε αναμφίβολα το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο για τα μουσικά πράγματα της χρονιάς που πέρασε, σε μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Υμηττού.

Η μουσική ιστορία της Μonika ξεκίνησε στην Πάτρα όπου και αναμείχθηκε με την ανεξάρτητη σκηνή της πόλης. Άρχισε να γράφει τραγούδια και να παίζει κιθάρα, ακορντεόν, πιάνο, σαξόφωνο κ.α., αρχικά συμμετέχοντας στο group του αδερφού της, τους Serpentine, αλλά και σε εμφανίσεις φιλικών της σχημάτων στην πόλη.

Πολύ σύντομα ξεκίνησε να παίζει τα δικά της τραγούδια και η φήμη για το ταλέντο της έκανε το γύρο της Πάτρας και της Αθήνας, όταν οι σποραδικές εμφανίσεις της έχτισαν το μύθο μιας κοπέλας που στα πρώτα μετεφηβικά χρόνια της, τραγουδούσε με τη δύναμη φτασμένης ερμηνεύτριας και έγραφε τραγούδια που όμοιά τους δεν είχαν ακουστεί ξανά σε ανάλογο επίπεδο.

Με προπομπό το single «Over The Hill», η Μonika στα 23 της χρόνια πια, συστήθηκε δισκογραφικά στο πλατύ ελληνικό κοινό με το πρώτο της album «Avatar» που κυκλοφόρησε στην Archangel Music.

Το album ηχογραφήθηκε στην Αθήνα, μιξαρίστηκε στην Αγγλία από τον Ian Caple -παραγωγό των Tindersticks και Yann Tiersen- πέρασε την τελική διαδικασία του mastering στη Νέα Υόρκη στα Sterling Studios και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2008 στην Ελληνική αγορά.

Τo Avatar είναι το άλμπουμ που ουσιαστικά δίνει τον ορισμό του όρου αγγλόφωνη θηλυκή τραγουδοποιός – τραγουδίστρια. Η Μonika γράφει τα τραγούδια της με οδηγό ένα καθαρό συναίσθημα και τα τραγουδάει με την δυνατή, κρυστάλλινα καθαρή φωνή της χωρίς περιττές ωραιοποιήσεις.

Στο Θέατρο Βράχων η Monika στο πιάνο, την κιθάρα και το ακορντεόν θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του δίσκου της, διασκευές τραγουδιών –από τον Leonard Cohen και την Carly Simon στους Sparklehorse και τον Κωσταντίνο Βήτα- που ξαφνιάζουν, αλλά και καινούργια τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση.

Για αυτή τη μεγάλη συναυλία η Monika προσθέτει στη μπάντα της πέντε μέλη, βιόλα, δεύτερο βιολί, δύο φωνές και σαξόφωνο και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που δεν μοιάζει με ο,τιδήποτε έχουμε ακούσει πρόσφατα ή παλιότερα στην Ελληνική σκηνή.