Η νεανική παράσταση «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ, παράλληλα με τη μεγάλη επιτυχία

που σημειώνει σε γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, μεταφέρεται και στη σκηνή του θεάτρου «Βασιλάκου» από τις 2 Μαρτίου.

Πρόκειται για την παράσταση με την οποία ο Θεατρικός Οργανισμός «Ακροπόλ» εγκαινίασε τη νεανική του σκηνή και με την οποία, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, επισκέφθηκε και συνεχίζει να επισκέπτεται σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής.

«Η μικρή μας πόλη» είναι μια τρυφερή, ευαίσθητη και συνάμα φιλοσοφημένη παρουσίαση της ανθρώπινης καθημερινότητας, με την οποία οι θεατές, έφηβοι και όχι μόνο, μπορούν να ταυτιστούν.

Το έργο, μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Έμιλυ και του Τζορτζ, αποτελεί μια τοιχογραφία της εσωτερικής ζωής του ανθρώπου. Η διαχρονικότητα και η οικουμενικότητα των θεμάτων του, είναι τα στοιχεία που το τοποθετούν ανάμεσα στα κλασικά έργα.

Πρωτοπαίχθηκε το 1938 στη Νέα Υόρκη με ιδιαίτερη επιτυχία. Ήταν τότε που ο Θόρντον Ουάιλντερ κέρδισε ένα ακόμη βραβείο Πούλιτζερ. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1945, ενώ το 1962 παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Μάριου Πλωρίτη με την αξέχαστη Ελλη Λαμπέτη στο ρόλο της Έμιλυ και τον Γιάννη Φέρτη στο ρόλο του Τζορτζ.

Ο Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης με τεράστια και αποδεδειγμένη εμπειρία πάνω σε ζητήματα θεάτρου για νέους, έχοντας μαζί του μια πλειάδα από έξοχους νέους αλλά συνάμα και δοκιμασμένους ηθοποιούς, παρουσιάζει τώρα τη «Μικρή μας πόλη» στο θέατρο «Βασιλάκου».

Mετάφραση: Ευαγγελία Σκοτιδάκη
Δραματουργική επεξεργασία-προσαρμογή: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπένετ
Σκηνογραφία: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Θέμης Καραμουταρίδης

Την ιστορία αφηγούνται: Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έμιλυ Γουέμπ), Άνδρη Θεοδότου (Μυρτλ Γουέμπ), Σοφία Καψούρου (Ρεββέκα Γκιμπς, κυρία Σόαμς), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Τζο Κρόουελ, Γουάλας Γουέμπ, Σάιμον Στίμσον), Κωνσταντίνος Μπούντας  (Χάουι Νιούσαμ, Τζώρτζ Γκιμπς), Ιωάννα Πιατά (Τζούλια Γκιμπς), Αινείας Τσαμάτης (Φρανκ Γκιμπς)