Γι αυτό και διάλεξε να παρουσιάσει τη «Η Μικρή Γοργόνα» του Μάϊκ Κένι, μια θαυμάσια μοντέρνα εκδοχή του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν.

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος υπογράφει την εμπνευσμένη σκηνοθεσία της παράστασης η οποία θα παρουσιαστεί, κατά την τρέχουσα θεατρική περίοδο, συγχρόνως, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ως αποτέλεσμα μιας «ασυνήθιστης» συνεργασίας ανάμεσα, στη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του θεάτρου Αυλαία της Θεσσαλονίκης ! Με κοινούς τους καλλιτεχνικούς συντελεστές (σκηνοθέτη, σκηνογράφο, χορογράφο, φωτιστή) και με ολόιδια σκηνικά και κοστούμια αλλά με διαφορετική διανομή για τις δύο πόλεις!

Αυτή, η νέα εκδοχή της Μικρής Γοργόνας γίνεται αφορμή για τo ανέβασμα μιας παράστασης  πολύχρωμης,  σύγχρονης και με ιδιαίτερο χιούμορ, που είναι βυθισμένη μέσα σε έναν υδάτινο, ευφάνταστο σκηνικό κόσμο!

H Μικρή Γοργόνα κατοικεί στο βυθό της θάλασσας με τον πατέρα της και τις αδελφές της. Κολυμπώντας μια μέρα ως  την επιφάνεια της θάλασσας ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον κόσμο των ανθρώπων και ερωτεύεται έναν όμορφο πρίγκιπα.

Για να μείνει  κοντά του  είναι πρόθυμη  να απαρνηθεί  τον κόσμο της  και τους δικούς της, αλλά και να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και τη φωνή της!

Η παράσταση- όπως κάθε παράσταση της Μικρής Πόρτας, απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας: Στα μικρά παιδιά  με το παραμυθένιο, πολύχρωμο στοιχείο της και στα μεγαλύτερα, με το βαθύτερο περιεχόμενο της ιστορίας που έχει σχέση με το  αναπόφευκτο  πέρασμα  των παιδιών από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Διαπραγματεύεται ακόμα τις σχέσεις ανάμεσα σε πρόσωπα τα οποία είναι διαφορετικά, είτε από τη φύση είτε από τη θέση τους, ή ανήκουν ακόμα και σε διαφορετικούς κόσμους.

Η μετάφραση του έργου είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, η σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ευαγγελίας Θεριανού, η κίνηση του Χρίστου Παπαδόπουλου , η εικονογράφηση των σκηνικών του Βίκτορα Μοσχόπουλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Βοηθός σκηνοθέτης , ο Τάσος Αγγελόπουλος.

Παίζουν: (στις παραστάσεις της Αθήνας, στο θέατρο Πόρτα)  οι: Μαρία Σκουλά και Γιώργος Χρυσοστόμου και (στις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, στο θέατρο Αυλαία) οι: Χριστίνα Γαρμπή και Γιώργος Κισσανδράκης.