Από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου το θέατρο Παλλάς φιλοξενεί στη σκηνή του τη Μήδεια, όπως τη συνέλαβε και τη σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Δεκαπέντε χρόνια μετά από την πρώτη παράσταση της Μήδειας 2, η έμπνευση του Δημήτρη Παπαϊωάννου επανέρχεται στο θεατρικό τοπίο.
 
Το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου έγινε παράλληλα η αφορμή για την πιο εμπνευσμένη στιγμή στη δράση ενός σχήματος, της Ομάδας Εδάφους, που άφησε εποχή στα νεότερα χοροθεατρικά πράγματα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Μήδεια 2 ανέβηκε σε θεατρικές σκηνές της χώρας κάνοντας την ηρωίδα, την υδάτινη Μήδεια, ακόμα μια φορά να ταξιδέψει, να αγαπηθεί και να μαγέψει με τη δύναμη των εικόνων, την ευρηματικότητα στην αφήγηση του μύθου, το ιδιοφυές συνταίριασμα της στυλιζαρισμένης κίνησης ενός βωβού θιάσου με το δραματικό στοιχείο που αποπνέουν οι όπερες του Bellini.

Η δεκαπενταετία που πέρασε από την πρώτη παρουσίαση του έργου έδωσε στην εμπειρία του Παπαϊωάννου νέα ματιά, κοιτάζοντας εκ νέου την ιστορική και δοκιμασμένη αυτή δουλειά.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Σκηνικά: Νίκος Αλεξίου, Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος, Σχεδιασμός και Σύνθεση, Ήχων: Coti K., Μουσική: Όπερες του Vincenzo Bellini, Art Direction – Κοστούμια: Δημήτρης Παπαϊωάννου – Θάνος Παπαστεργίου, Γλυπτική: Νεκτάριος Διονυσάτος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Τίνα Παπανικολάου.

Ερμηνεύουν οι: Ευαγγελία Ράντου, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Σερβετάλης, Κατερίνα Λιόντου, Φοίβος Παπαδόπουλος, Νίκος Δραγώνας, Μιχάλης Ελπιδοφόρου, Νίκος Καλογεράκης, Τάσος Καραχάλιος, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Φοίβος-Θωμάς Κυριάκου, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου, Βαγγέλης Τελώνης, Συμεών Τσακίρης, Altin Huta.