Η Medea Electronique παρουσιάζει στον Κινητήρα τις performances «On Identity» της Ιωάννας Καμπυλαυκά και «I.S.E.», έχοντας κάθε μέρα

έναν καλεσμένο καλλιτέχνη. Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται η Σαβίνα Γιαννάτου (αυτοσχεδιασμός / φωνή), ο Στάθης Χρυσίδης (AV artist), ο Παναγιώτης Τσαγκαράκης (διαδραστική τεχνολογία), η Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου (κρουστά) και ο Μάριο Δαπέργολας (βιόλα).
 

Από 27 έως και 29 Απριλίου στις 21.15

«ISE»

Το I.S.E. (Instant Synthesis Ensemble) χρησιμοποιεί τη δημιουργική ενέργεια του αυτοσχεδιασμού, μερικές φορές παίρνοντας σαν αφετηρία μία προκαθορισμένη φόρμα ή πλάνο, αλλά το ίδιο συχνά δίνοντας ελεύθερο πεδίο στα δημιουργικά ένστικτα, εστιάζοντας στο τι συμβαίνει «εκεί και τότε». Το σχήμα συνδυάζει καλλιτέχνες από ποικίλα πεδία, όπως κίνηση, ήχος, εικόνα  – τα μουσικά στοιχεία έλκονται από live electronics, ενόργανο αυτοσχεδιασμό, sound art, noise art, ηλεκτρακουστική μουσική, circuit bending και computer programming, τα οποία διαδρούν με τον εικόνα και την κίνηση. Το I.S.E. σηματοδοτείται από την ισχυρή επιθυμία των μελών του να βυθιστεί στην τέχνη και την αχανή πηγή ενέργειας του αυτοσχεδιασμού.

Συμμετέχουν: Θοδωρής Ζιούτος, Αλέξανδρος Δρυμονίτης, Ιωάννα Καμπυλαυκά, Σταύρος Αποστολάτος, Guido De Flaviis, Παναγιώτης Τσαγκαράκης, Μανώλης Μανουσάκης, Tim Ward, Δημήτρης Τιγκας.

«On Identity (Περί Ταυτότητος)»

Μια σπουδή πάνω στις πολλαπλές πτυχές της ανθρώπινης ταυτότητας.

Το έργο αναδημιουργείται σε κάθε παράσταση, μέσω του οδηγημένου αυτοσχεδιασμού πάνω σε δοσμένα κείμενα, εικόνες, καταστάσεις…..όπως ακριβώς και οι ταυτότητες, όπως ακριβώς κι εμείς.

Η παράσταση On Identity δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του Residency “Koumaria 2011” (www.koumaria.gr) και παρουσιάστηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ως μέρος του τελικού αποτελέσματος του Residency.

Σύλληψη: Ιωάννα Καμπυλαυκά
Συμετέχουν: Allesio Castelacci, Ιωάννα Καμπυλαυκά, Παναγιώτης Γουμπουρος.
Σαξοφωνο: Guido de Flaviis.
Παραγωγή – Medea Electronique

Medea Electronique

 
Η MedeaElectronique (www.medeaelectronique.com) δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2006. Το όνομα της είναι εμπνευσμένο από ένα παιχνίδι των λέξεων –Medea (Μήδεια) και Media (Μίντια). Απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται μια διάθεση για  πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης: μουσική, κινούμενη εικόνα, ζωγραφική, πολυμέσα, ρομποτική,  διαδραστικές τεχνολογίες και παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων,  συγχωνεύοντας ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους.

Πρώτος καρπός της συνεργασίας τους ήταν το «Peirama 1» που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο μουσείο Μπενάκη, στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα και στο φεστιβάλ NWEAMO στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ το 2007.  Ακολούθησε το έργο «Case of Emergency», µε παρουσίαση στην Ελλάδα σαν opening act στην συναυλία των FSOL στην Αθήνα, συµµετοχή στο LPM στην Ρώµη και στο ΕXIBIT στην Βενετία, και το πιο πρόσφατο έργο «Μονοτονία», το οποίο παρουσιάστηκε στα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
 

Μικρότερα έργα τους (video art, electroacoustic music, live electronics) παρουσιάζονται σε διάφορα φεστιβάλ, συναυλίες, καθώς επίσης και στο ετήσιο Residency Koumaria (www.koumaria.gr).