Η ομάδα «Αντάμαπανταχού» διοργανώνει εργαστήρι κουκλοθεάτρου για ενήλικες το οποίο αφορά στην εκπαίδευση σχετικά με την τέχνη του κουκλοθεάτρου και στην αξιοποίηση της μαριονέτας ως εργαλείο σε διάφορες θεατρικές πρακτικές.

Η θεωρία και η πράξη θα συνυπάρχουν στην εξάσκηση επάνω στις διάφορες τεχνικές καθ’ όλη την διάρκεια του εργαστηρίου.

1ος κύκλος

Διάρκεια (Οκτώβριος 2011- Ιούνιος 2012) /4ωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις

Περιεχόμενο:

1. Εκπαίδευση πάνω σε διαφορετικές τεχνικές κατασκευής θεατρικής κούκλας (μαρότες, επιτραπέζιες, μαριονέτες και φιγούρες θεάτρου σκιών με νήματα) και σε διαφορετικά υλικά όπως: ξύλο, χαρτοπολτό, φελιζόλ, αφρολέξ κ.ά.

2. Εκπαίδευση πάνω σε βασικά εργαλεία κατεργασίας των παραπάνω υλικών

3. Τεχνικές εμψύχωσης και έρευνα πάνω στις διαφορετικές ποιότητες που μπορεί να δώσει ένα άψυχο αντικείμενο όπως η μαριονέτα, όταν γίνεται θεατρικός χαρακτήρας

4. Γνωριμία με τις σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου

5. Πειραματισμός και αυτοσχεδιασμός με τις μαριονέτες πάνω σε διαφορετικούς ρόλους και στην σχέση τους με τον κουκλοπαίκτη-ηθοποιό

6. Ένταξη της μουσικής και τεχνικών μιμικής  στους αυτοσχεδιασμούς των εκπαιδευόμενων

7. Παρουσίαση απ’όλους τους συμμετέχοντες  επιλεγμένων κοματιών που θα προκύψουν από τους αυτοσχεδιασμούς, σε κοινό, κατά την διάρκεια  του εργαστηρίου.

 

2ος κύκλος

Διάρκεια: (Οκτώβριος -Φεβρουάριος ) Δύο 3ωρες συναντήσεις την εβδομάδα

Συνέχεια του 1ου κύκλου με στόχο παρουσίαση παράστασης

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά και να βιώσουν όλη την διαδικασία στησίματος και προώθησης μιας επαγγελματικής κουκλοθεατρικής παραγωγής  υπό την σκηνοθετική επιμέλεια των ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ.

Η παράσταση θα  παρουσιαστεί  σε θέατρο για ορισμένο αριθμό παραστάσεων μεταξύ Μαρτίου-Ιουνίου

Στον 2ο κύκλο μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν παρακολουθήσει τον 1ο κύκλο καθώς επίσης άτομα με κάποια εμπειρία στο κουκλοθέατρο ή στο θέατρο γενικότερα.

ΣΤΟΧΟΣ του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και μια σφαιρική γνώση πάνω στην τέχνη του σύγχρονου κουκλοθέατρου προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στις θεατρικές τους δραστηριότητες, διασκεδάζοντας παράλληλα μέσα από μια δημιουργική διαδικασία

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Τόμπρος

Θα οριστεί συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να οριστεί ακριβής ημέρα της εβδομάδας για τα εργαστήρια