Λόγω διενέργειας των Εθνικών Εκλογών, αναβάλλεται η συναυλία της Maia Vidal που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Μαίου στο Passport. Σύντομα θα ανακοινωθεί η …

νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας. 

Γεννημένη στην Αμερική η Maia Vidal, με τις μουσικές της επιρροές όμως να έλκουν την καταγωγή τους από τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Γερμανία αλλά και τη Βαρκελώνη όπου ζει τα τελευταία χρόνια. Η Maia Vidal έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 4 Μαΐου στο Passport και θα έχει στις αποσκευές της ήχους και μελωδίες από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ της ‘God is my bike’ που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο από την Crammed Discs. Η μουσική είναι δική της ενώ αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία με τον  γνωστό παγκοσμίως κιθαρίστα Marc Ribot.

Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε από την Καλιφόρνια στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί. Το πρώτο της –αμιγώς, κοριτσίστικο- γκρουπ λεγόταν Kiev και ήταν ένα καθαρόαιμο punk γκρουπ. Εξ ου και η συμμετοχή τους στην Warped Tour μαζί με τους Bad Religion, Anti-Flag και τους Gogol Bordello. Με το επόμενο συγκρότημά της, τους «Your Kind Sister», έβγαλε το ντεμπούτο της άλμπουμ, το «Poison: 5 Rancid songs I love». Τα κομμάτια ήταν punk και θύμιζαν περισσότερο ηλεκτρικά νανουρίσματα και θρηνώδη βαλς, σαν φόρος τιμής στα τραγούδια που η Maia αγαπούσε ως έφηβη.

Αντιθέτως το «God is my bike» είναι πολύ διαφορετικό. Στα τραγούδια του διακρίνει κανείς πιο «εκλεπτυσμένους» ήχους από όργανα όπως βιολί, ακορντεόν, κιθάρα, κρουστά. Είναι και η  διακριτική, συγκινητική φωνή της που καταφέρνει να δημιουργήσει μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Πλέον, συνδυάζονται οι punk-rock ήχοι με παλιές ρομαντικές μελωδίες και τους gospel ρυθμούς από όλο τον κόσμο. Δεν είναι σύμπτωση πως έχει καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή του κοινού σε όλο την Ευρώπη.

Μέσα από την μουσική, τους στίχους και τις μελωδίες της μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι που είναι γλυκό, ειλικρινές και το οποίο αφήνει έντονη την αίσθηση της περιπέτειας και της περιπλάνησης!

Στις 4 Μαΐου στο Passport ακολουθούμε την Maia Vidal όπως μας ζητάει και εκείνη μέσα από το πασίγνωστο κομμάτι της ‘Follow me’, σε μία περιπλάνηση στον όμορφο μουσικό της κόσμο.